Домашен мед от черен бъз: природен лек с неповторим вкус

...
Домашен мед от черен бъз: природен лек с неповторим вкус
Коментари Харесай

Домашен мед от черен бъз: природен лек с неповторим вкус

Домашен мед от черен бъз: естествен лек с несравним усет

Черният бъз е богат на антиоксиданти, които защищават нашите кафези от оксидативен стрес.

Хората от дълго време го употребяват за лекуване на разнообразни болести – инфектиране, грип, храносмилателни разстройства, кожни проблеми, задържане на вода в тялото (отличен диуретик), за подсилване на имунитета, за разчистване на организма от отрови.

Черният бъз е богат на флавоноиди, антиоксиданти, които са известни с това, че защищават нашите кафези от разпад, а отсам и от разнообразни заболявания.

Берете цветовете от черен бъз в хубаво и изсъхнало време. Отстранете дръжките, по този начин ще имате повече място в буркана, единствено цветовете са значими.

Мед от черен бъз
Напълнете един буркан с цветове от черен бъз и по-късно ги залейте с домакински мед. Разбъркайте, затворете съда и оставете да престои на стайна температура в продължение на три до седем дни.

След това прецедете меда (не през марля, а през цедка). Ще получите мед с кондензиран усет на бъз, който можете да добавяте към чая, лимонадата или да го консумирате в чист тип.

Медът от черен бъз има дълъг период на валидност.

Забележка: Това, което остане в цедката добаете към половин литър вода (или повече, според от количеството), по този начин останалият мед по цветовете ще се стопи и прецедете наново. Ще получите освежаваща напитка, към която можете да добавите единствено малко лимонен сок.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР