Домакинствата в страните от Европейския съюз са отделяли една четвърт

...
Домакинствата в страните от Европейския съюз са отделяли една четвърт
Коментари Харесай

Домакинствата у нас харчат повече за храна от средното в Евросъюза

Домакинствата в страните от Европейския съюз са отделяли една четвърт (25%) от разноските си през 2021 година за покриване на сметките си за " жилище, вода, електричество, природен газ и други горива ". Това е понижение с 0,5 процентни пункта спрямо 2020 година, сочат най-новите данни на Евростат.

Домакинствата в България са отделяли по-малка част, в съпоставяне със междинното равнище за Евросъюза, от разноските си за " жилище, вода, електричество, природен газ и други горива " - 19,1 на 100 през 2021 г.

За " храни и безалкохолни питиета " обаче сме похарчили повече (20,1 на сто) от междинното ниво за Европейски Съюз (14,3 на сто).

Разходите на българските семейства за " превоз " (12,3 на сто) също са били по-високи от междинните за Евросъюза (12,1 на 100, с 0,5 процентни пункта повече спрямо 2020 г.). 

Домакинствата в България са отделили за " отдих и просвета " 8,1 на 100 от разноските си, за " опазване на здравето " ( 7,2 на сто), за " хотелиерство и ресторантьорство " ( 5,2 на сто) и за " облекло и обувки " ( 3,5 на сто).

Разходите за обучение на семействата у нас също са били по-високи ( 1,5 на сто) от междинните за Европейски Съюз ( 0,9 на сто), сочат данните на Евростат.  
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР