Домакинската работа е внимание, а то често се свързва с

...
Домакинската работа е внимание, а то често се свързва с
Коментари Харесай

Миенето на чинии намалява стреса

Домакинската работа е внимание, а то постоянно се свързва с медитация, размисъл и спокойно положение на мозъка

Миенето на съдовете може фактически да насърчи положението на съзнанието, което е обвързвано с усъвършенствано благоденствие, понижени равнища на стрес и даже усилване на имунната система.

Вниманието постоянно се свързва с медитация, размисъл и спокойно положение на мозъка. Домакинската работа какво е? Не е единствено това, което ни идва на разум.

Но едно ново проучване, извършено в Държавния университет във Флорида, предлага забавни изводи по отношение на изненадваща изгода за здравето от измиването на съдовете.

В изследването участваха 51 студента. Малко повече от половината от участниците се научиха да се концентрират върху " мъдро " миене на съдове: като аромата на сапуна, чувството за пяна, температурата на водата, формата и дизайна на съдовете.

Останалите участници, които действаха като контролна група, се концентрираха просто върху това да си свършат работата.

Констатациите са оповестени за пръв път от The Wall Street Journal и са много забавни, написа.

Участниците, които научили за умния метод при миенето на съдове, оповестяват за 27% понижаване на нервността и 25% нарастване на умственото стимулиране след измиване на съдовете.

Контролната група не вижда такива изгоди - което допуска, че при напрегнати и претрупани мозъци, миенето на съдовете може да бъде комфортна форма на терапия.

" Имах интерес от дълги години, както като наблюдателен практикуващ, по този начин и като откривател ", споделя един от създателите на проучването Адам Хенли.

" Особено се интересувах от метода, по който ежедневните действия в живота биха могли да се употребяват, с цел да се разпространява умствената страна и по този метод да се усили общото възприятие за благоденствие ".

Искате ли да подобрите благополучието и намалите напрежението посредством други ежедневни действия? Имате шанс.

Дори храненето и дишането могат да се създадат " умствено ", както и да седите или да се разхождате в природата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР