Домакините от Китай завоюваха първия си златен медал на ,

...
Домакините от Китай завоюваха първия си златен медал на ,
Коментари Харесай

Започва се: Първо злато за Китай на Олимпиадата в Пекин!

Домакините от Китай завоюваха първия си златен орден на , откакто победиха в смесената щафета по шорттрек в трагичния олимпийски дебют на дисциплината.
В първия цялостен ден от надпревари, Китай, който бе любимец преди старта, замалко не се размина с постигане до финала, само че си отдъхна, когато Съединени американски щати получи наказване за блокиране от полеви играч. Подкрепяни неистово от дребна, само че въодушевена аудитория от 300 души на стадион „ Кепитал Индоор “, китайците пресякоха финалната линия с време от 2:37.348.
Това бе по-слабо от най-бързото време за вечерта – дело на Нидерландия, от 2:36.437 в четвъртфиналите, което се трансформира и в олимпийски връх в дисциплината. Нидерландците, които също бяха считани за любимци за златото, стартираха мощно, само че отпаднаха на полуфиналите, откакто един от състезателите им падна.
Италия се поздрави със среброто, а Унгария ликува с бронза, откакто конфликт с Канада във финала ги остави в ролята на преследвачи за цялото съревнование.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР