Домакинът на Световното първенство през 2030 г. ще бъде избран

...
Домакинът на Световното първенство през 2030 г. ще бъде избран
Коментари Харесай

Домакинът на Световното първенство през 2030 година става ясен след година

Домакинът на Световното състезание през 2030 година ще бъде определен през септември идната година, оповестиха от ФИФА.

Управителният съвет на централата удостовери график за кандидатстване и гласоподаване, което ще се организира през септември идната година от към 200 федерации-членки. ФИФА от дълго време се е насочила към решение през 2024 година за шампионата, който сега е плануван да има 48 тима.

Отделно изборно заседание ще се организира по-рано през 2024 година, с цел да се избере хазаин на Световното състезание за дами през 2027 година

Трите домакини на Мондиал 2026 - Съединени американски щати, Канада и Мексико получиха предстоящите си автоматизирани влизания във финалния шампионат с 48 тима. Това ще бъде първото издание, разширено от шампионата с 32 тима, въведен през 1998 година

ФИФА също избра Саудитска Арабия за евентуален претендент в конкуренцията през 2030 година, както и за хазаин на идващото Световно клубно състезание от 12-22 декември тази година.

В конкуренцията за домакинство през 2030 година офертите за взаимно домакинство от Южна Америка и Европа са предстоящите любимци, като Мароко също е вид и се спекулира за невиждан план на три континента.

Първият хазаин на Световното състезание през 1930 година, Уругвай, е част от кандидатурата за стогодишнината с Аржентина, Чили и Парагвай.

Испания и Португалия се причислиха предишния октомври за дългогодишната си европейска кандидатура.

Мароко се ангажира да взе участие в надпреварата през 2030 година преди повече от четири години, незабавно откакто загуби вота за шампионата през 2026 година от северноамериканците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР