Дом-паметникът на връх Бузлуджа ще придобие статут на недвижима културна

...
Дом-паметникът на връх Бузлуджа ще придобие статут на недвижима културна
Коментари Харесай

Паметникът на Бузлуджа вече е със статут на недвижима културна ценност - slava.bg

Дом-паметникът на връх Бузлуджа ще придобие статут на недвижима културна полезност от национално значение. Решението е било взето през днешния ден на Специализиран експертен съвет за запазване на недвижимите културни полезности, призован по заповед на министъра на културата Велислав Минеков, заяви БНР.
В съвещанието от страна на община Казанлък присъединяване са взели основният проектант Георги Стоев и шефът на историческия музей "Искра " доктор Момчил Маринов. От известие на пресцентъра на община Казанлък оказва се, че "така ще бъде обезпечена постоянна териториално-устройствена и юридическа отбрана на обекта, както и ще бъде ангажирана страната да постави повече грижи за опазването му ".
Кацнал на върха на планински връх в централна България, великански бетонен монумент, сходен на НЛО, издигнат, с цел да популяризира комунистическото ръководство на страната, е оставен да се разрушава, откакто тоталитарният режим пада през 1989 година Различните държавни управления по този начин и не одобриха решение дали Бузлуджа - издигнат през 1981 година като монумент на Българска комунистическа партия, да бъде предпазен като културно завещание.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР