Долната камара на френския парламент прие с голямо мнозинство спорен

...
Долната камара на френския парламент прие с голямо мнозинство спорен
Коментари Харесай

Франция затяга правилата за предоставяне на убежище

Долната камара на френския парламент одобри с огромно болшинство противоречив закон, с който се стягат разпоредбите за даване на леговище, оповестява "Ройтерс ".

Законът мина след бурни диспути, които за първи път провокираха пропукване на единството в редиците на партията на президента Еманюел Макрон. Законът беше признат с 228 гласа "за ", 128 депутати гласоподаваха "против ", 24-ма - "въздържал се ".

Законът в този момент би трябвало да бъде утвърден и от горната камара на Народното събрание.

Новото законодателство планува удвояване до 90 дни времето за задържане на незаконни мигранти, понижават се периодите за подаване на молби за леговище и дефинира наказване от една година затвор и санкции за незаконно секване на границите. Законът, който беше остро подложен на критика от правозащитни организации и от левите партии, е основен тест за единството в центристката партия на Макрон "Република, напред! ".

Един народен представител от президентската партия гласоподава срещу текста, а 14 се въздържаха. Преди гласуването ръководителят на парламентарната група Ришар Феран предизвести, че гласоподаване "въздържал се " ще бъде възприето като дребно провинение от партийното управление, само че гласоподаване срещу ще се счита за "смъртен грях ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР