Долмени, менхири, кромлехи – древната мъдрост на предците, са тайнствени

...
Долмени, менхири, кромлехи – древната мъдрост на предците, са тайнствени
Коментари Харесай

Долмени, менхири, кромлехи – „вълшебните камъни“

Долмени, менхири, кромлехи – античната мъдрост на предците, са тайнствени постройки от камъни, разпръснати из целия свят, които няколко хилядолетия пазят тайните на своя генезис и предопределение.

Подобни уреди се срещат в Русия, Украйна, Абхазия, Англия, Франция, Италия, Ирландия, Испания, Индия, Ирак, Сирия, Корея, Япония, Северна Америка, Северна Африка.

Официалната просвета дефинира възрастта на мегалитите от 3 до 5 хиляди години (меден, бронзов век), само че редица откриватели считат, че някои каменни уреди са на повече от 10 000 години и се отнасят към неолита.

Кой е построил „ селища “ от долмени, „ алеи “ от менхири, „ астрономически обсерватории “ от кромлехи? Атланти? Жреци? Хора великани? Циклопи? Геолозите са определили странна причинност: при сравнение на схеми на разпространяването на мегалитите с геоложки карти, множеството от оборудванията се оказали на линията на геоложки разломи.

Долмените съставляват огромна каменна плоча, сложена хоризонтално върху каменни опори, или каменна затворена кутия с отвор с кръгла (най-често), триъгълна или квадратна форма. В някои долмени са се съхранили каменни „ порти “, затварящи отворите (теглото на обособените е до 200 кг).

Една от версиите за строителството на долмените е способ за срастване от пясъчно-глинена циментираща маса, която излизала на повърхността от местата на пукнатини в земята. Менхирите са големи, отвесно сложени в земята каменни стълбове с височина от 3 до 20 метра (най-големият тежи 300 тона). Откривани са както единични, по този начин и групови менхири – овални, правоъгълни дължи линии и алеи (от няколко десетки до хиляди каамъни). На някои менхири има орнаменти и барелефи. Кромлехите са няколко сложени отвесно в земята продълговати камъни (менхири), образуващи една или няколко концентрични окръжности. Понякога в центъра на такива уреди се намира различен обект – канара, менхир, долмен.

Легендите гласят, че мъдрецът и вълшебникът от келтските легенди Мерлин с левитация е доставял камъни с тегло до 50 тона от Ирландия за строителството на Стоунхендж.

Грандиозните паметници свидетелстват, че античните строители са имали познания за архитектура, астрономия, математика и геология. В разположението на каменните „ алеи “ на менхирите се наблюдава явен геометричен проект, някои каменни редици, протегнали се на километри от запад на изток, последователно се сближават един с различен по комплициран математически закон, описван от параболична функционалност.

Върху доста мегалити има следи от механична обработка – вдлъбнатини и канали, кръгли отвори.

Как и за какво са били издигнати долмени, менхири и кромлехи? С какви принадлежности са обработвани камъните преди хилядолетия? Кой е издигнал тези грандиозни уреди? Как строителите са успявали да пренесат на десетки и стотици километри камъни, тежащи доста тонове, и да ги повдигнат?

Отговорите на тези въпроси и до през днешния ден остават мистерия. Съществуват доста версии – от легенди до научни хипотези. Ето най-интересните от тях:

* Кромлехите са мегалитни обсерватории на антични цивилизации. Възможно е по ситуацията на мегалитите да са определяни слънчевите и лунните затъмнения, дните на лятното и зимното слънцестоене. Изследователи са открили, че Стоунхендж и други мегалити генерират високочестотни съмнения и електромагнитни талази. Тяхната интензивност нараства при изгрев и залез на слънцето, а също по този начин се усилва в дните на пролетното и есенното равноденствие.

* Кромлехите са паметни уреди на друидите – келтски жреци, място за поклонение пред духа на природата.

Долмените пък са считани за „ домове “ за принасяне на блага за боговете и духовете на предците.

* Долмените са места за погребение на родовите старейшини.

* Долмените са светилища, места за поклонение на Слънцето.

* Долмените са места, където се съхраняват духовете на велики предшественици.

* Долмените са места за „ изгнание “ на жреци оракули.

* Долмените са акустични устройства – средства за предаване на информация. Измервания са посочили, че резониращата периодичност за долмена монолит е 2,8 херца.

* Долмените са медитационни камери-резонатори в силови места. Възможно е долмените да са служили на античните нации като камери за реализиране на положение на самадхи.

Менхирите са считани за храмове, място за осъществяване на приношения. * Менхирите са астрономически часовници от каменния век. Карнакските камъни (в Бретан) са ситуирани по този начин, че демонстрират ситуацията на Слънцето в несъмнено време на годината.

* Менхирите с изображения на хора в маски на животни и птици са знаци на религиозни култове.

* Менхирите на индианците с две глави (човек и животно) са знаци на античното толтекско умеене за нагуал и тонал. Възможно е нашите предшественици да са употребявали долмените за упражняване на изкуството сталкинг – „ преразглеждане на персоналната история “ – един от пътищата, водещи към основната цел на толтеките – свободата.

Мегалитните уреди са самобитни каменни книги на античните, в които са шифровани данни за Земята, Слънчевата система и Вселената. Възможно е в антични времена хората да са умеели да се употребяват от знанията за специфични генериращи структури на мегалитите, с които в наше време се занимава науката ениология – забравена просвета от древността, просвета за процесите на енергоинформационния продан във Вселената.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР