Доларът показа умерен спад спрямо основните световни валути в сряда

...
Доларът показа умерен спад спрямо основните световни валути в сряда
Коментари Харесай

Еврото продължава пътя си нагоре

Доларът сподели сдържан спад по отношение на главните международни валути в сряда сутринта, спадайки за четвърта поредна сесия на фона на намаляващите опасения, че Фед ще увеличи лихвите със 100 базисни пункта през юли.

Еврото продържава да се възвръща и поради облекчението, че Европа може да избегне най-лошите страхове по отношение на дефицита на сила и при опция Европейската централна банка да увеличи по-агресивно лихвените проценти.

Потоците на съветски газ по газопровода " Северен поток 1 " ще се възобновяват в точния момент в четвъртък след привършване на планувания ремонт, заяви Ройтерс във вторник.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), се намалява по време на днешната търговията с 0,1%. По-широкият WSJ Dollar Index е като цяло постоянен.

Днес към 10:30 часа българско време общата еврпопейска валута се повишава с 0,31% и се разменя на пазара при курс $1,0263 за едно евро спрямо $1,0227 за евро при затварянето на сесията във вторник.

Курсът на американската валута по тоншение на японската е постоянен на равнище към 138,11 йени за един $.

След данните за ускорение на английската инфлация цената на лирата стерлинг нараства по време на днешната търговия с 0,14%, до $1,2019 за едни паунд, по отношение на $1,1996 за паунд в края на миналата търговия сесия.

Еврото нарастна до над $1,02 във вторник, най-високото равнище от две седмици, след известия, че политиците на ЕЦБ ще обсъдят по-голямо нарастване на лихвения % от 50 базисни пункта на срещата в четвъртък. Силно се чака централната банка да стартира да покачва лихвените проценти за първи път от повече от десетилетие и пазарният консенсус сочи нарастване с 25 базисни пункта, макар че залозите за по-голямо нарастване от 50 базисни пункта неотдавна се покачиха, защото инфлацията се форсира.

Общата валута падна под основното равнище от 1 $ предходната седмица за първи път от 20 години заради опасения, че енергийната рецесия ще изпрати Европа в дълбока криза и ще затрудни ЕЦБ да затегне паричната политика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР