Документацията за проекта на авариралия водопровод във Варна липсва както

...
Документацията за проекта на авариралия водопровод във Варна липсва както
Коментари Харесай

Няма как да се разбере кой е виновен за голямата ВиК авария във Варна

Документацията за плана на авариралия тръбопровод във Варна липсва както в Министерство на регионалното развитие, по този начин и в община Варна или във водното сдружение в града. Изводът е, че по този начин и няма да се разбере кой е взел решение на това място да бъдат сложени стъклопластови вместо железни тръби. Това стана ясно по време на среща през днешния ден сред районния министър Иван Шишков, регионалния шеф Марио Смърков, кмета Иван Портних, ръководителите на АПИ и на " Български ВиК холдинг ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Разрешението за използването на проблематичния тръбопровод е от 2008 година, като положената тръба от стъклопласт не е подобаваща за съответното място, установи Шишков. Инвеститор на плана било Министерство на регионалното развитие.

По думите на районния министър ще се търси вид за спешен ремонт на част от водопровода в наклонения сектор, където стават повредите. Средствата за това ще бъдат обезпечени от " ВиК-Варна ". Предвижда се в към 160 метра от водопровода тръбите да бъдат сменени с железни такива.

Според кмета Иван Портних подмяната на тръбите ще помогне за разрешаването на казуса, само че би трябвало да бъде направено проучване на целия тръбопровод, с цел да се изследва дали няма и други рискови сектори.

По време на срещата бе коментиран и огромния ВиК план във Варна, по който ще бъдат изпълнени едвам към 40 %. Планирането и проектирането през годините е било забавено, заради което от 8 обекта, единствено два ще станат факт, изясни Шишков.

По думите му останалите действия ще бъдат осъществени през идващия програмен интервал, за което актуалният шеф на " ВиК - Варна " Веселин Русев няма виновност, счита районният министър. Той уточни още, че проблемите са се натрупали в предишни години и в този момент управлението на сдружението се старае да резервира европейското финансиране.

Управителят на " ВиК-Варна " Веселин Русев посочи, че всички обекти, по които се работи сега, ще бъдат довършени. Той увери, че градът няма да остане разкопан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР