Документът е изготвен от Райфайзен Банк ИнтернешънълМного пазари в ЦИЕ

...
Документът е изготвен от Райфайзен Банк ИнтернешънълМного пазари в ЦИЕ
Коментари Харесай

Финтех атлас анализира 19 екосистеми в ЦИЕ

Документът е направен от Райфайзен Банк Интернешънъл

Много пазари в ЦИЕ се трансфораха в същински финтех центрове
(графика: Райфайзен Банк Интернешънъл)

Излезе второ издание на Финтех атлас за Централна и Източна Европа (ЦИЕ), направен от Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ). Документът дава изчерпателен обзор на 19 финтех екосистеми в района на ЦИЕ с данни за техния мащаб, най-важните компании и най-големите вложители в бранша, както и за готовността на популацията да употребява мобилно банкиране.

Атласът слага фокус и върху горещата тематика за Отворено банкиране, вследствие втората Директива за платежни услужи (PSD2) на Европейски Съюз. Наред с това са включени редица изявленията с бизнесмени, създатели на финтех компании, представители на банки и специалисти от разнообразни организации, свързани с финтех бранша.

Големият капацитет на района на ЦИЕ, към този момент потвърден от първия Финтех атлас на РБИ, се удостоверява и в актуалното издание CEE Fintech Atlas 2019, обявиха от банката.

„ Не просто отчитаме възходящ брой на клиенти, които се интересуват от новаторски цифрови решения, а доста пазари в ЦИЕ се трансфораха в същински финтех центрове. Това е видно от растежа на вложенията във финтех бранша, както и от основаването на асоциации и акселераторски стратегии ”, разяснява Кристиан Волф, началник Стратегически партньорства и екосистеми в РБИ.
още по тематиката
Банката провежда най-голямата партньорска стратегия за финтех компании Elevator Lab, която е скъп източник на информация във второто издание на Финтех Атлас. Документът е наличен за събаряне гратис, след регистрация, от уеб страницата на плана.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР