Докторите от бившата Правителствена болница са оперирали сърцето на ромския

...
Докторите от бившата Правителствена болница са оперирали сърцето на ромския
Коментари Харесай

Ромският Павароти на косъм от смъртта

Докторите от някогашната Правителствена болница са оперирали сърцето на ромския Павароти, както назовават фолкпевеца Джаго, оповестява " Телеграф “. Митко Трайков, както е същинското име на музиканта, е постъпил в здравното заведение в понеделник, а във вторник се е състояла интервенцията.

" Операцията мина добре, само че не е инфаркт “, изясни неговата близка Бобинка Методиева. Тя обаче не пожела да показа повече за положението му. Ден преди да му отворят сърцето, дамата попита в чата на лелите на Азис каква е прогнозата им. Стефка и Малина я успокоиха, че всичко ще бъде наред и предложиха роднините да занесат в манастира " Свети Мина “ негова дреха, върху която да четат молебствия 7 дни.

" От манастира вземете светена вода и му я занесете в болничното заведение “, добави най-старата щерка на фамозната костинбродска гадателка баба Станка. 57-годишният Джаго е имал проблеми със сърцето и преди – преди 5-6 години той е претърпял инфаркт, само че в Трета градска болница са го избавили. В същото здравно заведение е лежал и по-малкият му брат Марко, който отново е музикант и е известен от дуета си със Снежина. Марко е получавал сърдечен удар цели два пъти, а през 2014 година, малко преди юбилейния концерт в зала " Универсиада “ е имал и инсулт. През септември 2018 година още веднъж е закъсал със сърцето.

Музикалната фамилия Трайкови са четирима братя – най-възрастният Ибро, барабанистът, е мъртвец, следват Джаго, Марко и най-малкият Николай, който назовават Доктора и е кларнетист. Джаро е основател на първата ромска рап-формация " Джипси – приятел “ при започване на 90-те, а същинска известност получават с участията си в шоуто на Тодор Колев. " Как ще ги стигнем американците “ и в концертите на Вили Казасян.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР