Доколкото разбирам интелектуалните граждани и от двете страни на барикадите

...
Доколкото разбирам интелектуалните граждани и от двете страни на барикадите
Коментари Харесай

Американските шпиони забраняват китайските

Доколкото разбирам интелектуалните жители и от двете страни на барикадите са почнали на място и не на място непрекъснато да загатват Оруел и „ 1984 “. Толкова постоянно, че към този момент се изтърка. Но внезапно се появи американският телекомуникационен орган Еф-Си-Си - и всичко блесна с нови цветове.

Накратко, Съединени американски щати не разрешават продажбата на устройства на “Хуавей ”. „ Правителството на Съединени американски щати постанова възбрана за продажба и импорт на информационни устройства от китайски производители на смарт телефони и снабдители на мрежово съоръжение “Хуавей ” и ЗТЕ. Те съставляват недопустим риск за националната сигурност “, разгласи Еф-Си-Си.

„ В резултат на нашата поръчка никое ново устройство от “Хуавей ” и ЗТЕ не може да бъде утвърдено “, написа в “Туитър ” комисарят на органа Брендън Кар. Съществува и опция за лишаване на съществуващи разрешителни, добави той.

По съображения за сигурност ли беше карцерът във Ванкувър преди четири години на дъщерята на създателя на “Хуавей ”, Мън Уанжоу по искане на Съединените щати? Още тогава беше ясно, че “Хуавей ” доста пречи на американците. И въпросът не е в сигурността и не в „ близостта на компанията до китайската страна “. Просто американците постоянно вършат това с съперниците.

Всеки, който се опита да работи на американския пазар, мина през това: първо - обвинявания в нелоялна конкуренция, която нормално се свежда до съществуването да вземем за пример на държавни дотации за единица стока. Дори в случай че това са единствено специфични цени на електрическата енергия за бизнеса. Това е, когато става въпрос за непознатите. А когато американците вливат милиарди долари дотации за „ зелено “ нещо, това е напълно различен въпрос и не ви визира, а главният принцип на новия Закон за понижаване на инфлацията на Байдън е „ правете всичко в Америка “. Това е точно печално известното “Америка преди всичко. И както демонстрира практиката, няма изключения.

В допълнение към “Хуавей ” и ЗТЕ, решението визира и устройствата “Хитера ”, както и “Ханджоу Хиквижън ” и “Дахуа ”. Техните артикули " не могат да бъдат утвърдени, до момента в който не удостоверят пред Еф-Си-Си, че устройствата им няма да се употребяват срещу публичната сигурност, сигурността на държавните уреди или други цели на националната сигурност ", написа Кар в “Туитър ”.

Смешното е, че във връзка с наблюдаване, заличаване на анонимността, шпиониране на персонални данни и впрочем “Хуавей ” не се разграничава от устройствата на “Епъл ”. Общо взето влязохме в света на „ 1984 ” с необятна, удовлетворена консуматорска усмивка. За Оруел това беше “Телеекранът ”. Устройство, което страната постанова безотказно във всеки апартамент за безкрайна агитация и за противоположна връзка под формата на шпиониране на жителите - подслушване, сканиране и впрочем. Ние безусловно непринудено вкарахме безусловно сходни устройства в нашите жилища, офиси, всекидневие. При това се гордеем с това какъв брой напреднали консуматори на модерния артикул сме. Толкова е комфортен.

Спомнете си по какъв начин се смяхте на глас на известията, че “Фейсбук ” посредством вашите камери и микрофони слуша вашите жилища за основни думи, сякаш с цел да усъвършенства рекламните известия. Викаха, че е доктрина на конспирацията и впрочем. Нещо замлъкнаха. И даже не е, че към този момент няма такава доктрина на конспирацията, която да не се сбъдне. Просто върху всичктите тези шпионаж, приключване на данни, преписка, геолокации, речеви файлове и впрочем - безусловно стои цялата система. И всички си споделят: " А, да, добре, допускам, че това е обещания блестящ нов свят, всичко е наред. " Вероятно по този начин мислят и овцете, когато ги карат на кръвопролитие. Едва ли в терминологията на Хъксли, само че нещо такова.

И Америка няма равна в този бизнес и не се нуждаят от съперници. Случаят “Хуавей ” не е просто епизод от комерсиална война, това е война за разузнаване и цялостен надзор над популацията. А американците имат вяра, че единствено те могат да вършат по този начин. И несъмнено, Китай е опасност за тях, основно поради това, което идва от него в региона на телекомуникациите и огромните данни. Защото съгласно колониалния принцип от Китай би трябвало да идват единствено американски телефони на “Епъл ”, съединени от китайски служащи, натоварени да събират данни за Велика Америка, а не за Китайската комунистическа партия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР