Доколкото имам информация - по отношение на Конституцията заседанието ще

...
Доколкото имам информация - по отношение на Конституцията заседанието ще
Коментари Харесай

ИТН се закани: В НС ще спира гласуването на конституционните промени

" Доколкото имам информация - във връзка с Конституцията съвещанието ще бъде във вторник. Ние от Има Такъв Народ ще протестираме, с цел да спрем гласуването в зала. Няма да допуснем да се организира гласуването в зала и ще бъдем пред трибуната на Народно събрание в символ на либерален цивилен митинг. Няма мощ, която да ни изгони ", заяви пред Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

" Дори хипотетично да минат и да бъдат признати, само че ние няма да го допуснем като политическа групировка, след това Конституционният съд ще го спре, тъй като няма нито един парламентарен специалист в страната, който да поддържа тези промени в Конституцията ", продължи коментара си той.

" Не може некомпетентни политици да вкарват оферти и да употребяват Народното събрание като фабрика за техните извратени стопански фантазии, изповядвайки концепцията за смяна в Конституцията, която да е по тяхно сходство ", изрече мнението си Балабанов, визирайки правосъдната промяна. Той уточни какво е свършила тя досега:

" До момента изпра имиджа и на Бойко Борисов, и на Делян Пеевски. Такава правосъдна промяна ли очакваше обществото от площадите 2020 година ".

Според него това се употребява като " политическа димка ", с цел да се прикрият " другите нелепости, които се правят в Народното събрание ".

Депутатът счита, че има връзка сред конституционните промени и бързането с попълването на състава на Конституционния съд.

Предстои да се одобри абсурден бюджет, акцентира още Станислав Балабанов. По думите му това е бюджет, който е въз основата единствено на големи заеми:

" За 2 години, откогато Асен Василев прави бюджети, външният ни дълг е повишен с 20 милиарда ".

Няма да саботираме бюджета на страната, само че ще гласуваме срещу него, заявява депутатът от " ИТН ".

А неуспеха на днешното съвещание на Народното събрание Балабанов изясни с прием на ръководещите, отпред с Движение за права и свободи:

" Обединено ръководещите, вместо да са в зала, с цел да решаваме проблемите на българското общество, те изобщо не участваха, което е казус в работата на Народното събрание. Днес се оказа, че хората, които не мислят за обществото, са ръководещите, които в действителност са имали прием нощес по моя информация. Днес трябваше да се прегледат бюджетът на НЗОК и парите за пенсии. В същото време виждам в обществените мрежи големи празненства на обществената министърка в Шератон нощес, празненството на Движение за права и свободи - това е унизително сега в случай, че страната се тресе от кавги и се задава тежка икономическа рецесия ".

Според него едни избори ще бъдат доста оздравителни. " По-срамно нещо от този парламент надали е имало и по-срамно нещо от това ръководство надали ще има ", счита той.

Относно демонтирането на Паметника на Съветската войска Балабанов е безапелационен, че когато има подобен публичен проблем със " за " и " срещу " в обществото, такива проблеми би трябвало да бъдат подлагани на референдуми.

" Всички монументи са там, където им е мястото. Те са част от историята такава, каквато се е случила ".

Срамно е свободата на словото да е лимитирана по подобен метод поради такива хора, сподели Балабанов по отношение на спрения достъп на публицисти до коридорите в Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР