Доколкото държавата организира ваксинацията, изборът е доброволен. Дали някоя частна

...
Доколкото държавата организира ваксинацията, изборът е доброволен. Дали някоя частна
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: На места 20% искат да се ваксинират, на други – 100%

 Доколкото страната провежда имунизацията, изборът е непринуден. Дали някоя частна компания – някоя самолетна компания, да вземем за пример, ще желае документ за имунизация, страната няма да вкарва наложителен темперамент. Държавата би трябвало да обезпечи опция на всеки български жител да се имунизира.

Това съобщи пред Българска национална телевизия държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Идеята е да достигнем 70-75% имунизирани, още веднъж акцентира Кунчев и сподели, че това по никакъв начин няма да е елементарно.

От думите му стана ясно, че сега се изготвят описи с медицинските експерт на първа линия, които имат предпочитание да бъдат имунизирани. Здравният министър анонсира към този момент, че тези описи би трябвало да са подготвени до четвъртък.

Има огромни разлики сред искащите медици от обособени лечебни заведения, обособени градове. На места ползата е дребен – 20-30% желаят да се имунизират, на други – съвсем 100%, сподели Кунчев.

Той си изясни разликата с това, че много хора биха желали да има повече данни и опит с имунизацията. Изследванията измежду над 40 000 души обаче дават надеждна информация, добави Кунчев.

Дали детските градини и яслите ще отворят прибързано – още на 14 декември, доцент Кунчев разяснява: решението за детските градини колкото здравно, е толкоз социално-икономическо и политическо. Знаем какъв брой хора нямат различен избор и би трябвало да останат по домовете си, с цел да гледат децата.

Тенденцията, въпреки доста нежна и първоначално, е на разположение за спад, сподели още той, само че акцентира, че не би трябвало да пропиляваме постигнатото досега.

Всичко има смисъл когато води до понижаване на темпа на болестта, въпросът е с какъв брой и с каква скорост да продължи, акцентира доцент Кунчев.

Според мен ще се приравнят антигенните проби с PCR. Но би трябвало да си даваме сметка, че има разнообразни антигенни проби – едни са по 5 лв., други по 35 лв.. Трябва да е ясно, че ще има разминаване в резултатите, добави Кунчев.

Може да изкараме напълно естествени празници, само че в понижен състав. Ако му отпуснем края – в случай че тръгнем по магазините и събираме огромни компании, резултатите ще ги забележим още на 7-8 януари, предизвести държавният основен контрольор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР