Докладчикът на Европейския парламент за Косово Виола фон Крамон заяви,

...
Докладчикът на Европейския парламент за Косово Виола фон Крамон заяви,
Коментари Харесай

Фон Крамон: Дълбоко съм обезпокоена от действията на косовските власти

Докладчикът на Европейския парламент за Косово Виола декор Крамон съобщи, че е надълбоко разочарована и обезпокоена от дейностите на косовските управляващи, които имат директно и отрицателно влияние върху сърбите и другите общности в Косово.

Фон Крамон реагира на рецензиите на вицепремиера на Косово Бесник Бислими против специфичния делегат на Европейски Съюз Мирослав Лайчак, че е привързан и съобщи, че Европейският съюз е " самичък себе си началник " и че никой не би трябвало да споделя на неговите водачи с кого и по кое време могат да се срещнат.

" Лайчак се срещна няколко пъти с всички участници, които могат да допринесат за нормализирането на връзките сред Косово и Сърбия. Последният представител на Националния конвент за Европейския съюз от Сърбия е в сходство с това ", уточни декор Крамон в изказване в " Х ".

Както съобщи тя, членовете на Конвента не са " представители на Вучич ", а неправителствена организация, която поддържа мултиетнически планове и работи неуморно за интеграция в Косово.

Както уточни тя, изказванията на Бислими са освен погрешни, само че и рискови, защото са ориентирани към обособени лица и техните организации.

„ От решаващо значение е да се резервира мултиетническият темперамент на Косово. Това е същността, която беше вложена в плана/Конституцията на Косово на Ахтисаари, въз основа на която Западът призна Косово “, сподели декор Крамон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР