Докладът за ВМА, който стана повод за оставката на министър

...
Докладът за ВМА, който стана повод за оставката на министър
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Някои са търсили цаката на министър Николай Петров

Докладът за ВМА, който стана мотив за оставката на министър Николай Петров е бил направен по време на служебното държавно управление на Огнян Герджиков. По Герджиков заяви, че още тогава Николай Петров е загатнал, че може да подаде оставка като шеф на ВМА.

Премиерът обаче го посъветвал да не прави такива внезапни ходове. По думите му, отчетът не е обсъждан със служебния вицепремиер и министър на защитата Стефан Янев. Герджиков беше безапелационен, че не е усещал напън по време на мандата.

„Не съм толкоз на вътре в казуса, с цел да бъда безапелационен, само че ми се коства, че някой са търсили цаката на министър Николай Петров. Сам по себе си този факт, че неговия сякаш шурей е част от един консорциум от многото компании, не е в положение да опорочи тази социална поръчка, съгласно мен. Доколкото аз съм осведомен с нещата“, сподели проф. Огнян Герджиков.

„ Министър Николай Петров се почувства афектиран. Не трябваше да се стига до оставка. Той е доста първокласен админ и доктор. Познавам го като един честен доктор, аз самия одобрих мъчително неговата оставка “, добави някогашният длъжностен министър председател.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР