Докладът от работата на временната парламентарна комисия, разследваща сключения в

...
Докладът от работата на временната парламентарна комисия, разследваща сключения в
Коментари Харесай

БСП се закани да огласи доклада за Боташ

Докладът от работата на краткотрайната парламентарна комисия, проверяваща подписания при започване на предходната година 13-годишен контракт сред " Булгаргаз " и турския газопреносен оператор " Боташ " за запазване на потенциал, не влезе в дневния ред на пленарното съвещание.
" Българска социалистическа партия за България ", " Възраждане " и ПП-ДБ желаеха през вчерашния ден в пленарна зала да се гледа отчета. Председателят на Народно събрание Росен Желязков сподели, че отчетът на комисията не бил подготвен и по тази причина нямало по какъв начин да го пусне в дневния ред на законодателния орган. Депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов уточни, че още предходната седмица ръководителят на комисията Жечо Станков е минал през всички членове за автограф на отчета.
" Комисията работи безпределно съзнателно, отпред с нейния ръководител. Изводите са пределно ясни – нарушавания има. Видно е, че отчетът би трябвало да бъде изпратен на прокуратурата и ДАНС. Нито една парламентарна група, посредством представителите си в комисията, не възрази. И не мога да схвана каква е повода този отчет да не се внася в заседателна зала? Започваме да си мислим, че има някакви други подбуди ".
Радослав Рибарски също настоя отчетът да се гледа и заподозря прикриване на констатациите. " Възраждане " също желаеха разглеждане на отчета.
Жечо Станков съобщи: " Четете го или го гледате. Цялата виновност за това закъснение е ваша ", обърна се той към сътрудника си от ГЕРБ. Станков излезе и изясни, че персонално е срещнал всички членове на комисията с констатациите в отчета. Има обаче новопостъпила информация, съобщи депутатът. Именно с тази информация депутатите трябвало да се срещнат преди разглеждане на отчета. Информацията е с гриф за секретност.
Радослав Рибарски продължи да упорства въпреки всичко отчетът да се гледа, а с новата информация членовете на комисията да се срещнат настрана.
" Ако продължавате по този начин - ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ще оповестим целия отчет обществено пред медиите. Призоваваме всяка една от парламентарните групи, която желае - да го подпише дружно с нас. И ще го внесем в Прокуратурата и ДАНС ", съобщи Борислав Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР