Доклад за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността

...
Доклад за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността
Коментари Харесай

Първо Районно управление - Плевен с информация до ОбС за състоянието на обществения ред

Доклад за положението на публичния ред и противодействието на престъпността на обслужваната от Първо районно ръководство в Плевен територия ще бъде показана този месец в Постоянната комисия по „ Обществен ред и сигурност “ в Общински съвет - Плевен. Справката, показана от началника на Управлението основен контрольор Дилян Христов, обгръща последното тримесечие на настоящата година.

През отчетния интервал в Първо районно управление (на МВР) - Плевен са регистрирани общо 206 заявителски материали за осъществени закононарушения, от които 32 са прекъснати, за работа са останали 174. От тях разкрити са 49, което е 28.16 % обща разкриваемост. Разкриваемостта през последното тримесечие е с 4.02 % по- висока по отношение на същият интервал на миналата година.

С незнаен причинител записаните закононарушения са 130 на брой, от които разкрити са 22. Допълнително са разкрити и 43 закононарушения, осъществени в предишни интервали. Разкриваемостта против незнаен причинител през 2022 година е увеличена спрямо тази за същия интервал на 2021 година - 16.92 % за третото тримесечие на 2022 година против 12.40 % за третото тримесечие на 2021 година, се показва в информацията.

За последното тримесечие чиновниците от бранш “Охранителна полиция ” при Първо Районно ръководство са открили общо 1786 административни нарушавания, от които 737 по Закона за българските персонални документи, един акт за определяне на административни нарушавания по Указа за битка с дребното безчинство, 218 акта и 826 фиша по Закона за придвижване по пътищата, и 4 по други нормативни актове.

През отчетния интервал от Първо районно управление (на МВР) - Плевен са охранявали общо 154 арестувани лица. Няма позволено бягство на арестуван, не са установени и случаи на неспазване правата на арестуваните.

Във връзка с предварителната защита на престъпността чиновници от Първо районна прокуратура - Плевен са провели през интервала 26 срещи и инспекции на защитата в образователните заведения в региона.

Районът на деяние на Първо районна прокуратура - Плевен обхващаща източната част на град Плевен и седем села с прилежащите им землища: Бохот, Тученица, Радишево, Опанец, Върбица, Гривица и село Буковлък.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР