Доклад за изпълнението на Плана за действие за 2017 година

...
Доклад за изпълнението на Плана за действие за 2017 година
Коментари Харесай

Не сме изпълнили 58 мерки по Договора с ЕС

Доклад за осъществяването на Плана за деяние за 2017 година с ограниченията, произлизащи от участието на Република България в Европейския съюз, одобриха министрите от кабинета " Борисов-3 " по време на постоянното съвещание на Министерски съвет. Мерките са към 30 юни 2017 година.

Общо 148 са предписанията до края на юни. От тях са изпълнени 90 ограничения. Неизпълнените ограничения са 58, което съставлява 39,2 % несъблюдение. От неизпълнените ограничения 32 са законопроекти, като 16 от тях са свързани с премахване на позволени нарушавания на правото на Европейския съюз. От неизпълнените ограничения 21 са свързани със стартирани процедури за нарушавания по Договора за действието на Европейския съюз.

Към отчета са посочени и 22 наставления на Европейски Съюз в региона на Вътрешния пазар с изминал или изтичащ период за транспониране края на месец ноември 2017 година В Информационното табло за Вътрешния пазар през ноември 2017 година, което включва наставления, чиито период на въвеждане беше 31 май 2017 година, резултатът за България е 14 невъведени наставления от общо 1036, разясняват от Министерски съвет.

Министерският съвет одобри отчета и разпореди на министрите съгласно своята подготвеност да подхващат нужните дейности за осъществяването на неизпълнените ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР