Доказваме трудов стаж 40 години назад. Ако са изчезнали архивите

...
Доказваме трудов стаж 40 години назад. Ако са изчезнали архивите
Коментари Харесай

Калфин скочи срещу вдигането на минималната пенсия

Доказваме трудов стаж 40 години обратно. Ако са изчезнали архивите на Национален осигурителен институт, човек няма по какъв начин да потвърди, че този стаж е действителен - с изчезнали компании и печати.

Архивът на Национален осигурителен институт е доста значим и би трябвало да се охранява доста добре. Откри се един доста съвременен център за списък, Национален осигурителен институт по принцип се грижи добре за това.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният обществен министър Ивайло Калфин във връзка разкритата през вчерашния ден лъжлива скица за пенсиониране, с която е нанесена вреда за 3 млн. лв. на Държавното публично обезпечаване.

По думите му проблемите с подправените болнични не е в обществената система.

"Те са издават от медицински лица. Бях предложил една друга система - в случай че желаеме да се преборим е да има електронна здравна карта. Не общественият министър е отговорен за подправените болнични и ТЕЛК-ове. Които ѝ да заплати не е задоволително, в случай че е за подправени болнични. Все отново това са нашите налози ", съобщи още той.

"Правилният метод е да се потърси метод да се понижат измамите. Пресечната точка е тъкмо това. Има системи в някои страни в Европейски Съюз за доверени лекари към компаниите - един издава диагнозата, различен вика на още един обзор ", изясни още Калфин.

"Що се отнася до Деница Сачева, тя ще завари огромен проблем в закона за обществените услуги. Той е добър, само че има много неразбираеми текстове. Хората са уплашени, би трябвало да се изяснят тези текстове.

Дете може да бъде изведено от фамилията единствено, кагато има директна опасност за живота и здравето му. Много ме е боязън, че този добър закон ще буди отрицателна реакция, единствено като се чуе за него, както го прави Истанбулската спогодба ", счита той.

По думите му промяната на министър на всички места по света минава с диспути. "Това е белег, че някъде нещо куца ", изясни Ивайло Калфин.

"Вдигането на минималната пенсия е антисистемен метод. Те би трябвало да се преизчислят, това коства милиард и половина, те ще се върнат в хазната като налози, само че не знам за какво не се прави ", изясни още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР