Доказано е, че японските деца са едни от най-здравите в

...
Доказано е, че японските деца са едни от най-здравите в
Коментари Харесай

7 здравословни навика, които благородно да откраднем от японските родители

Доказано е, че японските деца са едни от най-здравите в света. Според учените това се дължи най-много на 7 техни навика, които им носят доста и то дълготрайни изгоди. Проучването е оповестено в The Lancet, а задачата му в действителност е била проучване на дълголетността на японците. Именно по този начин учените откриват, че продължителният им живот и крепкото здраве, се дължат на привички, заложени още в детството. Те не са сложни за съблюдаване и умерено можем да си ги откраднем от тях.

1. Много физическа интензивност

98,3% от японските деца вървят на учебно заведение пешком или с велосипед, което им подсигурява най-малко 60 минути дневно умерена физическа интензивност. А това им оказва помощ да избегнат и риска от затлъстяване. Япония е страната с един от най-ниските индикатори по този проблем в света.

Според СЗО подобаващите извършения са също от значително значение за здравословното развиване на костите, мускулите, ставите и сърдечно-съдовата система. Освен това те оказват помощ на децата да управляват тревогата и на по-късен стадий – депресията.

2. Балансирани по мярка ястия

Говорим за порции в японски жанр, които нямат нищо общо с цялостните чинии, с които в Европа сме привикнали. Добър японски табиет е и сервирането в дребни купички и чинийки, които образно вършат порциите огромни, а в действителност те са дребни.

3. Здравословна кухня

Японският метод на хранене е потвърдено здравословен. Причината е, че комбинира качествени хранителни субстанции: доста ориз (който е засищащ), риба (богата e на Омега-3 мастни киселини), плодове, зеленчуци, тофу, бобови растения и пълнозърнести артикули. Какво по-добро от това!

4. Умереност, еластичност и наслада от храненето дружно

Диетологът Томоми Такахаши от детска ясла Каджи сакура в Хокайдо предлага храненето да бъде умерено и в хармонична атмосфера, с цел да може детето да се отпусне и почувства удобно. Когато сядате на масата, би трябвало да му покажете удоволствието от храненето, а не да се храните, тъй като би трябвало да живеете.

5. Нови храни като извор на знание

Една японска сентенция споделя: „ Новата храна удължава живота “. Това значи, че колкото повече нарастват питателните знания на детето за здравословните храни, толкоз по-правилно и потребно ще бъде храненето му и като възрастен.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР