Докато всички сме в очакване на американското турне и задоволяваме

...
Докато всички сме в очакване на американското турне и задоволяваме
Коментари Харесай

Нова стъпка напред: Тийнейджърът Нестеров е на втори полуфинал в кариерата си!

Докато всички сме в очакване на американското турне и задоволяваме желанието си за тенис с по-малките съревнования от ранга на Кицбюел и Умаг, то на Фючърс шампионата от категория М15 в Нови Сад посоченият за максимален гений измежду младите българи Пьотр Нестеров, който при започване на седмицата записва върхово класиране, се показва повече от чудесно. 19-годишният ни представител преодоля квалификациите за влизане в главната скица, където още на старта надигра първия подложен в шампионата, преди след това да надгради с постигане на четвъртфинал, където през днешния ден за място на полуфиналите се изправи против осмия подложен Кирил Кивацев.

Тийнейджърът съумя да поддържа равнището си високо в хода на целия конфликт и не сподели признаци на раздразнителност в основните моменти, откакто даже изоставаше с пробив в решителния сет, което направи триумфа му, пристигнал след близо три часа на корта, още по-сладък и варненецът се класира на втори полуфинал за сезона - 6:3 2:6 7:5. За международния номер 955 време за отмора няма и още на следващия ден му следва в опит да доближи дебютен край в кариерата си да се изправи против намиращия се по-назад от него в международната класация номер 977 Тадеас Пароулек.

Началото на дуела отмина под господството на сервиращите и незабелязано настъпи средата на сета, когато българинът стартира надалеч по-прецизно да сортира ударите си на ретур и това незабавно даде претенции резултат, откакто младежът поведе с пробив и 5:2. Нестеров в идните минути доближи сетболи още при подаването на противника, които за жалост, пропиля, само че при личен сервис показва забележително за годините си самообладание и затвори дебютната част в своя изгода.

Вторият сет се трансформира в цялостен фарс за родния представител, който нямаше отговор против играта на намиращия се над 150 места по-напред от него в класацията на АТР руснак и на бърза ръка нашенецът изостана с 0:5. Последваха мощни мигове за 19-годишния варненец, който опита да се опълчи от неподходящата обстановка и съумя да редуцира изоставеното с връщане на един брейк, но Кивацев сподели по-големия си опит и посредством пробив изравни резултата в обособените елементи.

Силните моменти за международния номер 786 се придвижиха и на старта на решителния трети сет, когато българинът не показваше особена убеденост и попадна в губещата позиция на корта при 0:2. Пьотр обаче не беше споделил последната си дума и заигра надалеч по-успешно в размените от дъното на корта, като не даваше нищо безплатно на съперника и скоро резултатът на таблото към този момент беше подравнен. Впоследствие двамата състезатели отстъпиха обратно, като не желаеха да поемат непотребни опасности, а от това решение младежът само завоюва, получавайки опция да възвърне качеството в играта си. От този миг нататък варненецът безспорно беше по-добрият на корта и доближи брейкболи в деветия гейм, които не съумя да осъществя, но единствено броени минути по-късно имаше надалеч по-голяма успеваемост в 11-я, когато остави руснака в беззащитност и взе късен пробив задатък. Нестеров застанал на сервис за успеха показва забележително самообладание и самочувствие в личните благоприятни условия, като оползтвори третия си мачбол, с цел да се поздрави с крайния триумф и място на полуфиналите в Нови Сад.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР