Докато в страната почти ежедневно вървят протести, организирани от близки

...
Докато в страната почти ежедневно вървят протести, организирани от близки
Коментари Харесай

Камера запечата как таксиметров шофьор помита жена на пешеходна пътека в Пловдив и бяга

Докато в страната съвсем всекидневно вървят митинги, проведени от близки на починали в произшествия, Районият съд в Пловдив освободи против алегорична гаранция водач, помел стара жена на пешеходна пътека в центъра на града. На 18 февруари такси удря на кръстовището сред ул. „ Богомил “ и ул. „ Хан Аспарух “ 71-годишна жена, която пресича улицата. След това лидерът бяга от мястото на случая и по-късно е открит от органите на реда. 
Прочетете още
Охранителна камера е запечатала придвижването на автомобила и удара, след който дамата е откарана в болница в тежко положение. Видеото, което TrafficNews има, демонстрира по какъв начин таксито минава през пешеходната пътека без въобще да понижи скоростта, с която се движи, предницата изстрелва пресичащата жена във въздуха, а по-късно тя пада на земята. Жълтата кола, продължава придвижването си със същата скорост и изчезва.В следствие, откакто лидерът на автомобила е открит, справката демонстрира, че 36-годишният мъж е осъждан, а сегашното действие е осъществено в границите на изпитателния период на дадената му присъда. 


Пострадалата жена е настанена в болница с две тежки контузии - счупена тазобедрена става и счупена ръка. 

Въпреки цялата цялост от обстоятелства - злополука, бягство от мястото на престъплението, предходно наказание - съдът е подходил извънредно демократично и освен, че е освободил лидера под гаранция с претекста, че той няма по какъв начин да извърши наново закононарушение, само че и даже е отменил наложената от Районна прокуратура 72-часова мярка за задържане. 

Престъплението е квалифицирано по чл.343 ал.3 писмен знак „ А “ вр. алинея 1 писмен знак „ Б “ вр. „ л. 342 алинея 1 прочие 3 от Наказателния кодекс. 

" Наблюдаващият прокурор по делото ще изчака претекстовете на съда, с цел да реши дали да стачкува решението пред Окръжен съд ", разяснява за TrafficNews Районният прокурор Петър Петров. 

Два дни след този случай, на друга пешеходна пътека в Пловдив, на Захарна фабрика бе прегазена 79-годишна жена, която часове по-късно умря в болничното заведение. 

Преди броени дни в София стачкуваха близки на 15-годишния Филип Арсов, който почина на 2 септември 2023 година на пешеходна пътека в София, откакто беше блъснат от автомобил. 

Събралите се блокираха краткотрайно кръстовището на улиците " Ген. Гурко " и " Цар Иван Шишман " и покриха пешеходната пътека с цветя. Повод за недоволството е решение на Софийския градски съд, с което мярката за неотклонение " задържане под стража " на обвинявания за злополуката Петър Тодоров е променена в " домакински арест ".

Протестиращите уважиха с едноминутно безмълвие паметта на починалото момче и настояха мярката за неотклонение да бъде изменена на по-строга. Присъстват и близки на жертви в произшествия.

Преди това имаше митинги във Велико Търново, откакто присъдата на лидер умъртвил три момчета, бе понижена на 4 години. 

Миналата година в страната се организираха и няколко национални митинга под надпис " Нямаме повече деца за ликвидиране " с гледище за промени в законодателството и по -строги санкции за отговорните. 

За страдание " толерантното " отношение и леките присъди, с които причинителите се употребяват под претекст, че действията им са по несъобразителност, по никакъв метод не дисциплинира останалите водачи. Едва ли можем да приказваме за непредпезливост при водач, излязъл на пътя пийнал или надрусан или при различен, който подценява закона и минава през пешеходна пътека все едно е на автомагистрала. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР