Докато в посолството на България във Великобритания, където са разкрити

...
Докато в посолството на България във Великобритания, където са разкрити
Коментари Харесай

Менделсон по време на вот: Сватба и хоро до една от избирателните секции в Лондон

Докато в посолството на България във Англия, където са разкрити четири секции, текат избори, в българската черква „ Свети Йоан Рилски “, до една от секциите в Лондон се организира женитба и се изви българско хоро, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Младоженката беше българка, младоженецът – британец. Много от гостите, които бяха британци, се хванаха на хорото. Танцовият отбор, който трябваше да изненада двойката за празника, съвсем закъсня, тъй като чакаше да гласоподава с хартиени бюлетини. Танцьорите упражниха правото си на глас, пременени в български национални носии “, споделя за Българска телеграфна агенция Васил Христов.



По информация на дипломат Марин Райков към 14:00 ч. локално време във Англия са дали своят вот 13 000 българи.

Междувременно младоженци Десислава Локмаджиева и Теодор Димов от Варна отидоха с формалните си тоалети до урните, съобщи Българска национална телевизия.

Десислава и Теодор пуснаха гласа си в сватбени одежди.

Те дойдоха дружно със своите кумове и посетители на сватбата, пред ОУ “Стефан Караджа ”.

„ Надявам се на смяна и тъй като по кое време различен път иска ми се случи сватбеният ми ден да съвпадне с гласуването. Изпълняваме си гражданския дълг, на първо място “, изясни решението си да гласоподава навръх сватбения си ден булката.



“Имаме право на избор и всеки би трябвало да си даде гласа. Малко политическо звучи, само че би трябвало да се гласоподава, без значение за кого. Всеки би трябвало да си дава мнението, а не да чакаме някой различен да ни свърши работата, сподели младоженецът.

Двамата повдигнаха настроението на гласоподавателите и членовете в секционната комисия, където гласоподаваха. Въпреки вълнението си Десислава и Теодор не срещнаха компликации с гласуването. За тях то беше като подготовката преди значимото “Да ” в сватбения ден. След като извършиха гражданския си дълг, младоженците се насочиха към по-приятната част на сватбения си ден.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР