Докато в началото на пандемията нямаха никакви средства за превенция

...
Докато в началото на пандемията нямаха никакви средства за превенция
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Срещу състава на ваксините говорят най-вече хора, които ядат кренвирши

Докато при започване на пандемията нямаха никакви средства за предварителна защита и медикаменти и се разчиташе на данни от Далечния Изток, в този момент имаме невиждан прогрес с големи по своята мащабност клинични изследвания и постмаркетингово наблюдаване. С тези данни можем да изоставим всички „ шарлатании “ и да сме наясно, че няма нищо по-ефективно от имунизацията във връзка с предварителната защита на тежките форми на Коронавирус, хоспитализация и гибел.

Това сподели проф. Георги Момеков от Катедра по фармакология, фармакотерапия и токсикология към МУ-София по време на конференция „ Пост-COVID синдром и затруднения “, която се организира през днешния ден. Събитието е част от осведомителна акция „ По-силни против COVID-19” на Българското съдружие по новаторска медицина (БСИМ) и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPHARM).

Проф. Момеков добави, че при самата терапия също има голям напредък, само че заболяването протича в разнообразни етапи. „ Част от злополуките в ранните изследвания бяха, че заради турбулентността на интервала се правеха опити да се лекуват хора с противовирусни препарати на 14-ия ден от появяването на признаците. В България пък се опитвахме да даваме кортикостероиди на здрави и прави хора без затруднения, което също беше неточност, защото са средства за по-късните възпалителни етапи. Вече обаче разполагаме с един боеприпас за средства за лекуване “, сподели той.

„ Свръхсмъртността в интервала 2020-2021 година не е нещо, с което България може да се гордее. В Белгия свръхсмъртността изцяло съответствува с данните за смъртност от Коронавирус, до момента в който в България нещата са някъде по средата. Несъмнено е обаче, че Коронавирус е повода за свръхсмъртността у нас и извода от пандемията е, че един 50 000-ен град си е отишъл “, добави проф. Момеков.

Той разяснява и другите типове ваксини против Коронавирус като единственото потвърдено средство против болестта. „ От обичайните ваксини няма особена изгода, до момента в който РНК-ваксините са извънредно гъвкави. Изговориха се ужасно доста нелепости за тези РНК-ваксини, в случай, че човечеството се занимава с тях от десетилетия, както и с сходни субстанции. Проблемът на тези ваксини е, че те са с голяма молекулна маса с доста заряди, не могат да минават през нашите кафези, а мястото им на деяние е вътреклетъчно и по тази причина би трябвало да се формулират в наночастици, от които след това не остава нищо, защото са биоразтворими. Много се говореше за наночастиците в случай, че дамите, а и някои господа, всекидневно си почистват грима с мицеларни води, които съдържат наноразмерни, незадълбочено дейни субстанции “, сподели доктор Момеков.

Маг.-фармацевтът акцентира, че осведомителната РНК не съдържа заразен извършител. „ Спомням си, че имаше случаи на хора, гонени от работа след имунизиране, с цел да не заразят останалите. Много се говореше и че били пробни течности и не им бил явен съставът. Съставът им е оповестен на страницата на СЗО и ЕМА и в него няма нищо скрито. Вътре в клетките на индивида, както всеки преподавател по биология може да изясни, водят до синтез на белтък, а отвън клетките умират бързо. Тук няма и особена биотехнология, тъй като действително се принтира ДНК секвенцията, след което я трансформираме посредством противоположна транскриптаза в осведомителна РНК “, сподели проф. Момеков и добави, че за състава на имунизациите са говорили най-много хора, които си боядисват косите с бои, в които има десетки съставки, за които не знаят нищо, и които ядат кренвирши, в които има съставна част, „ с цел да хрупа на зъб “ и една „ черна, смрадлива течност, която придава на кренвирша усет на опушено месо “.

Проф. Момеков сподели още, че хибридният имунитет (на преболедувал и по-късно ваксиниран) има преимущество пред имунитета на единствено преболедували или единствено имунизирани.

„ Тъй като един човек, който се занимава с криптовалути, се беше заел да плаши хората, че ставали безплодни. По време на клиничните изследвания на нито една от групите не е било неразрешено да поддържат връзка полово и след това и при имунизираните, и в плацебогрупите са се родили идентичен брой бебета. За турбо-скептиците предлагам да се поинтересуват какво се случва в Турция, в Португалия, в Израел, защото те нямат проблеми с фертилитета. Има обаче много данни, че мъже, които единствено са преболедували Коронавирус, имат проблеми с фертилитета. Профилът на сигурност на имунизациите постоянно се преглежда през призмата на заболяването, която в България убива близо 4% от инфектираните “, сподели той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР