Докато в началото клауд проектите бяха свързани обикновено с функции

...
Докато в началото клауд проектите бяха свързани обикновено с функции
Коментари Харесай

Четвърт от корпоративните данни вече са в облака

Докато първоначално клауд плановете бяха свързани нормално с функционалности в периферията на предприятията, в този момент облакът се доближава към ядрото на фирмите и главните приложения, сочи ново изследване

Две трети от интервюираните ИТ мениджъри евентуално ще реалокират данни в хибридни облаци през идващите една до две години (източник: CC0 Public Domain)

Корпоративните мениджъри наподобява са пре ско чили пропастта , когато става въпрос за облака, защото се следи възходящо доверие измежду тях, че данни те им са на безопасн о място и елементарно налични от клауд доставчиците. Една четвърт от корпоративните данни към този момент са в облака , съгласно проучване на Независима та потребителска група Oracle (IOUG), в партньорство с Amazon Web Services .

В същото време остават за превъзмогване доста провокации, с цел да може всичко да работи безпроблемно – изключително при консолидираното на облачните услуги в главните приложения и интервенции, отбелязва Джо Маккендрик от ZDNet. Проучването измежду 202 мениджъри на данни и ИТ открива, че приблизително по един на всеки четири байта данни в фирмите се ръководят от снабдители на обществени клауд услуги.
още по тематиката
Близо половината от новите планове за бази данни отиват при снабдители на обществени облаци. В същото време към момента ще има огромен размер от данни, които остават на място, при фирмите. Две трети, или 65% от мениджърите споделят, че е евентуално да реалокират данни в хибридни облаци през идващите една до две години.

Интересен факт от изследването е, че множеството от изследвани планове са ориентирани към подмяна на съществуваща функционалност, вместо към нещо напълно ново. Макар че облакът нормално се преглежда като платформа, използвана към начинания на „ зелено ”, множеството от мениджърите (58%) показват, че облакът се ползва за надграждане или подмяна на съществуващи системи. 41% декларират, че най-новият им заоблачен план е обвързван с прибавяне на функционалност.

От позиция на архитектурата, 34% от изследваните облачни планове са построени на хибриден модел, до момента в който 33% са на бази данни, хоствани напълно в облака (при снабдители на „ инфраструктура като услуга ”). 23% % от облачните планове са свързани с приложения „ програмен продукт като услуга ”.

Що се отнася до провокациите, с които се сблъскват ИТ мениджърите в  облачните планове, проблеми с мрежите и свързаността оглавяват листата – показват се от 37% от интервюираните. Други 35% са срещнали проблеми с уменията при внедряване и ръководство на услугата. Още 35% показват, че изпитват проблеми с продуктивността на облачната услуга, която употребяват.

Докато първоначално внедряването на облака нормално е било обвързвано с функционалности в периферията на предприятието – като да вземем за пример, образуване на продажбени връзки, в този момент облакът се доближава към ядрото на фирмите. Голям сегмент от обществените клауд планове (41%) непосредствено подкрепя индустриалните приложения. Интересно също по този начин е, че 27% от интервюираните за първи път внедряват функционалности на база данни в обществен облак.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР