Докато Турция се подготвя да гласува на президентски и парламентарни

...
Докато Турция се подготвя да гласува на президентски и парламентарни
Коментари Харесай

Кълъчдароглу: Ердоган винаги е прилагал мръсни номера

Докато Турция се приготвя да гласоподава на президентски и парламентарни избори, които биха предопределили бъдещето на страната, главните кандидати употребяват всеки миг и всяка опция да се извърнат към гласоподавателите.

Според данни от последни социологически изследвания, претендентът на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу води с няколко пункта пред настоящия държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, зад който стои проправителственият Републикански алианс.

74-годишният Кълъчдароглу, който е водач на най-голямата опозиционна партия – Републиканската национална партия – счита, че може да победи своя съперник.

 
Има действителни вреди, нанесени на основополагащите стълбове на страната. Основните стълбове на демокрацията - законодателната, правосъдната и изпълнителната власт - също са съществено повредени. Искаме да изправим това. Искам да бъда президент и да направя Турция демократична страна.
Кемал Кълъчдароглу – претендент на Национален алианс за президент на Турция 

Кълъчдароглу съумя да сплоти разпокъсаната и разнородна съпротива в Турция. Той дава обещание " мощна парламентарна система ", с действителен баланс сред обособените управляващи, възобновяване на демокрацията и доближаване с Европа.

 
Ердоган постоянно играе мръсни номера. През целия си живот не съм виждал човек, който да лъже толкоз доста. Изопачава обстоятелства, клюки хората. Но каквото и да направи - хората ще изберат мен.
Кемал Кълъчдароглу – претендент на Национален алианс за президент на Турция 

Кандидатът на Национален алианс дава обещание и повече права и свободи и връщане към по-конвенционални стопански политики.

Изборите се организират на фона на парализиращ стопански спад, висока инфлация и последствията от пагубното земетресение от февруари.

Ако никой от претендентите не завоюва повече от 50% от гласовете на президентските избори, на 28 май ще има балотаж сред двамата, спечелили най-вече гласове. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР