Докато тренировките и здравословното хранене със сигурност ще ви помогнат

...
Докато тренировките и здравословното хранене със сигурност ще ви помогнат
Коментари Харесай

6 начина да изгорите калории, без да посещавате фитнес залата

Докато тренировките и здравословното хранене сигурно ще ви оказват помощ да останете във форма, има и други, по-необичайни способи за изгаряне на калории.
Повечето от тях няма да ви лишават доста време и когато се извършват постоянно, ще ви оказват помощ да поддържате форма, без да прекарвате часове във фитнеса.
Ето и шест лесни и „ мързеливи “ способи за изгаряне на калории, някои от които са ефикасни колкото подготовка.

Вземане на парещ душ
Горещият душ е прелестен метод да се отпуснете вечер и да отмиете напрежението. Но както се оказва, прекарването до един час под парещ душ или вана може да отмие и непотребните килограми. Когато се къпете с гореща вода, тялото ви би трябвало да работи по-усилено, с цел да поддържа естествената си температура, което, от своя страна, ви оказва помощ да изгорите повече калории.
Проучванията демонстрират, че едночасовият парещ душ или вана може да изгори 130 калории, като е добра тактика за загуба на тегло.

Пиене на студена вода
Поддържането на оптимална хидратация е извънредно значимо за цялостното ви здраве, само че методът, по който пиете водата си, в действителност, може да усили изгарянето на калории. Ако предпочитате водата си със стайна температура или топла, прибавянето на няколко кубчета лед към нея може да ви помогне да свалите няколко кг
Когато пиете студена вода, тялото ви би трябвало да я затопли до телесна температура, което краткотрайно ускорява метаболизма ви.

Миризма на ванилия
Ако смятате, че самата миризма на прясно изпечени шоколадови бисквитки може да ви накара да наддадете на тегло, ще сте облекчени да разберете, че избрани миризми могат да допринесат за загубата на килограми.
Изследователите откриват, че хората с наднормено тегло, които носят лепенки с мирис на ванилия, изпитват по-малко предпочитание за сладко. Ако не ви харесва концепцията да носите лепенка, изберете парфюм с мирис на ванилия, който ще ви накара да ухаете вкусно и като спомагателен бонус може да потисне апетита ви.

Извършване на домакинска работа
Миенето на подове и чинии може да е досадно, само че дребните домашен действия, в действителност, могат да ви оказват помощ по едно и също време да отслабнете и да поддържате дома си чист. Прекарването на един час в миене на чинии може да ви помогне да изгорите 100 калории, а търкането на банята в продължение на 35 минути изгаря толкоз калории, колкото 35-минутна разходка по бягащата пътека.

Пиене на зелен чай
Зеленият чай е цялостен с антиоксиданти и като се изключи че прави кожата ви по-млада, той може дейно да гори калории. Тъй като съдържа кофеин и катехини,засилва метаболизма и оказва помощ на тялото ви да разгражда мазнините по-лесно. Но единствено една чаша зелен чай дневно няма да направи това, като изследванията демонстрират, че имате потребност от 3 до 5 чаши дневно, с цел да се насладите на резултатите.

Намаляване на отоплението
Тъй като на открито става по-студено, ние естествено желаеме да увеличим отоплението, само че поддържането на по-ниска температура в стаята може да ви помогне да отслабнете. Точно като отпиването на студена вода, престоят в студена стая може да има изгоди за изгарянето на калории.
Проучванията демонстрират, че излагането на ниски температури може да провокира изгаряне на калории и да способства за загуба на тегло.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР