Докато телекомуникационните компании по цял свят инвестират милиарди в оборудване

...
Докато телекомуникационните компании по цял свят инвестират милиарди в оборудване
Коментари Харесай

5G технологията и опасностите за здравето ни


Докато телекомуникационните компании по целия свят влагат милиарди в съоръжение за идния " 5G скок ", доста учени, специалисти в промишлеността и елементарни консуматори показват терзанията си по отношение на резултатите, които технологията може да има върху здравето ни.

Истината е, че съществуват прекомерно малко законни научни доказателства за вредите, които 5G вълните могат да нанесат.

Почти всички изследвания в сферата са спонсорирани и извършени под контрола на огромни телекомуникационни сдружения и синдикати, като резултатите постоянно са били в интерес на технологията.

В същото време обаче в мрежата можем да намерим дузина безапелационни отворени писма от самостоятелни лекари и учени, които са безапелационни, че 5G сигналът съставлява сериозен риск за здравето ни.

Основните терзания са две.
 Снимка 415716

Вълните, чрез които работи 5G технологията, са с неимоверно по-високи честоти от тези, които се употребяват в 4G мрежата. Докато 4G сигналът идва във талази от 300 мегахерца до 3 гигахерца, 5G сигналът разчита на талази от 30 до 300 гигахерца.

Излагането на сходно излъчване може да докара до загряване на тъкани в тялото ни и даже да промени метода, по който клетките в горните пластове на тъканите ни действат.
 Как 5G интернетът ще промени живота
Как 5G интернетът ще промени живота

Следващото " огромно нещо " в технологиите

Второто терзание е, че тези талази имат доста по-малък обхват от 4G вълните и могат да бъдат блокирани от здания, превалявания и даже личните ни тела. Това постанова слагането на невъобразим досега брой антени на всички места в градовете, като съгласно някои калкулации 5G антените ще са до 200 пъти повече от актуалните такива.
 Снимка 415715

Подобна гъста мрежа би имала гибелен резултат върху здравето ни, настояват някои учени.

При всички положения най-големият риск се крие в това, че съществуват прекомерно малко безапелационни и правдоподобни проучвания по въпроса. Развитието на технологията не се направлява от верните съображения, а най-много от предпочитание за стопански напредък и това може да се окаже огромен проблем в близкото бъдеще.
 Тръмп желае цялостен надзор над 5G мрежата в Съединени американски щати
Тръмп желае цялостен надзор над 5G мрежата в Съединени американски щати

Какво се крие зад тази му концепция
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР