Докато спим, кожата ни, както цялото тяло, се възстановява от

...
Докато спим, кожата ни, както цялото тяло, се възстановява от
Коментари Харесай

5 активни съставки в козметиката, които се грижат за кожата ни, докато спим

Докато спим, кожата ни, както цялото тяло, се възвръща от напрежението от деня. Да помогнем на този развой благодарение на тези съставки.

През курса на деня доста фактори въздействат върху кожата ни и резултата на продуктите, които използваме в рутината си. Затова и доста хора избират да съсредоточат напъните си в грижата за хубостта през нощта.

Тогава имаме и повече независимост да опитвам със съставки, които вършат кожата ни сензитивна към слънчевата светлина. Но и в този случай има такива детайли, които да желаеме да използваме в по-големи количества от други.

Предлагаме ви един чийт шийт с петте най-хубави съставки в козметиката, за които да се оглеждате в наличието на продуктите, които избирате за вечерта.

Млечна киселина

Органичната киселина е измежду най-нежните и щадящи кожата в категорията на алфа хидрокси киселините. Тя дейно отстранява мъртвата кожа и натрупалата се нечистотия, като в същото време ускорява сиянието и усъвършенства текстурата на кожата, без да предизвиква зачервяване.

 5 дейни съставки в козметиката, които се грижат за кожата ни, до момента в който спим

Масло от марула

Освен за грижата за косата маслото от марула има доста изгоди за кожата, с помощта на свойството си да обогатява кожната преграда с нужните   мастните киселини, създавайки лъчезарен резултат. С тази съставна част кожата се хидратира в дълбочина, само че е добра концепция да я прилагаме само вечерта, тъй като марулата не се сработва с грим продуктите поради мазнинната си конструкция.

Ретиноиди

Още една съставна част, която има невероятни резултати върху кожата, само че би трябвало да заобикаляме денем. В случая повода е, че ретиноидите покачват чувствителността към слънцето и вършат кожата още по-уязвима на вредата от UV-лъчите. За сметка на това съставката има редица потребни дейности – бори се с акнето и фините линии и понижа видимостта на кожните белези.

Ако в този момент за първи път употребявате ретиноиди, започнете да нанасяте серум два пъти седмично, като последователно увеличавате дозата.

Сквален

Малко познатата съставна част с органически генезис е една от тайните на дамите с красива кожа. Благодарение на богатото си наличие на антиоксиданти, скваленът оказва помощ за възобновяване на кожата от вредите от всекидневието, като подтиква обновяването на клетките, усъвършенства еластичността и обогатява кожната преграда. Комбинира се доста дейно с ретиноидите поради доста по-нежното си деяние. 

Ресвератрол

Антибиотикът на природата, ресвератролът има антисептично деяние и контролира дейно равнищата на свободни радикали в кожата. Освен това антиоксидантите в съставката оказват помощ за битката със следите от времето и противодейства на вредата от напрежението и слънчевата светлина върху кожата. 

Още бюти от MissBloom:

Как да се предпазим от пърхот през лятото?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР