Докато смъртоносният конфликт между Израел и палестинската въоръжена групировка Хамас

...
Докато смъртоносният конфликт между Израел и палестинската въоръжена групировка Хамас
Коментари Харесай

СЗО: Ситуацията в Ивицата Газа е ужасна

Докато смъртоносният спор сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас се разраства. Световната здравна организация предизвести за влошаваща се филантропична конюнктура в обсадената Газа.

Здравната система в палестинския анклав е пред колапс, а времето за попречване на филантропична злополука изтича.

 
По отношение на водата, електричеството и горивото, Организация на обединените нации, Червеният кръст и Червеният полумесец споделят, че има единствено 24 часа преди да настане същинска злополука. Няма гориво, затова няма електричество за жителите на линията Газа като цяло и за лечебните заведения в частност.
Ахмед ал-Мандари – районен шеф на СЗО за Източното Средиземноморие

Израел наложи " цялостна блокада " на Газа, откакто Хамас предприе неочаквана офанзива против южен Израел доскоро повече от седмица.

Убитите и ранените не престават да се усилват заради продължаващите въздушни удари, а дефицитът на медицински консумативи утежнява рецесията.

 
Що се отнася до здравната инфраструктура, запасите са съвсем изчерпани и в случай че не се окаже помощ, лекарите ще би трябвало да изготвят смъртните актове на пациентите. Сега лекарите дават приоритет на незабавните пациенти. Нямат различен избор, има прекалено много хора. Някои са оставени да умрат постепенно.
Ахмед ал-Мандари – районен шеф на СЗО за Източното Средиземноморие

До този миг Израел не е проявявал необикновен интерес да пусне помощи в гъсто популации анклав, където живеят към 2.3 милиона души. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР