Докато се опитваха - преди всичко Република България, двустранните отношения

...
Докато се опитваха - преди всичко Република България, двустранните отношения
Коментари Харесай

Османи: В България е нужно политическо правителство, за да имаме комуникация

" Докато се опитваха - на първо място Република България, двустранните връзки да бъдат сложени в исторически подтекст, ние намерихме решение тези връзки да бъдат сложени въз основата на връзката сред две общности - болшинството на македонския народ и малцинствената българска общественост, които съжителстват обикновено в Република Северна Македония. Така ще се очертае пътят на връзките сред двата народа. "

Това съобщи в изявление за уеб страницата " Рацин "  министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

По думите му " вписването на българското малцинство "  в Конституцията на Северна Македония е значимо по две причини- първо, тъй като дава тенденция по какъв начин ще се изградят връзките сред двете страни в дълготраен проект и второ, тъй като смяната на конституцията е значима, с цел да продължи преговорният развой на страната за участие в Европейски Съюз, предаде Bulgaria ON AIR.

" Ще би трябвало да реализираме надпартиен консенсус, да оставим настрани ползите на ежедневната политика, да седнем и да проучваме всички аспекти " за " и " срещу " конституционните ремонти. И ви убеждавам, че и на експертно, и на политическо, и на всяко друго равнище, ще преобладават причините " за "  конституционните промени, тъй като те са в наш интерес ", сподели Османи, представен от " Труд ".
Най-важното съгласно него е на идващите избори в България " най-накрая да има политическо държавно управление ", с което Северна Македония да има " естествена политическа връзка за бъдещи връзки ". Липсата на политическо държавно управление разрешава " всички тези радикални и консервативни детайли, които политиката по дифолт потиска ", да намират разчистено пространство, с цел да могат да манифестират своите консервативни и радикални позиции, което, съгласно Османи се следи сега. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР