Докато расте броят на конгресмените, готови да подкрепят отстраняване от

...
Докато расте броят на конгресмените, готови да подкрепят отстраняване от
Коментари Харесай

Повечето американци не искат Тръмп да бъде отстраняван от власт

Докато пораства броят на конгресмените, подготвени да поддържат премахване от власт на президента Доналд Тръмп, ново социологическо изследване сподели, че множеството американци не престават да са срещу тази процедура.

Допитването е дело на Quinnipiac University и демонстрира, че 37% от участвалите са за импийчмънт, само че 57% са срещу.

Резултатите се вписват в трайната наклонност, записана от уеб страницата за политическа статистика FiveThirtyEight. От началото на мандата му приблизително под 39% са за тази последна мярка, а съвсем 56% са срещу. В тези данни се съдържа сериозен капацитет за " бумеранг резултат ", в който губещи в последна сметка може да се окажат демократите.Въпросите на Quinnipiac са задавани сред предишния четвъртък и този понеделник - интервал, в който бързо набра мощ абсурдът към телефонния диалог на Тръмп с украинския президент Володимир Зеленски на 25 юли. Разпространено през днешния ден публично резюме на диалога сподели, че в него в действителност е поискано от Украйна да проверява дружно с американското правосъдно министерство активността при започване на десетилетието на Джо Байдън, тогавашният вицепрезидент и сегашен водещ претендент на демократите за изборите през 2020 година

Проучването на Quinnipiac разкрива още и дълбокото разделяне по тематиката по партиен принцип. Сред демократите 73% поддържат импийчмънт, а срещу са 21%. Сред републиканците съотношението е 4% " за " и 95% " срещу ".

Подобно фрапантно разминаване показва, че най-вероятно последователите на двете огромни политически партии ще останат " глухи " за доводите на другата страна по време на процедурата за премахване от власт. Започването ѝ наподобява все по-вероятно, тъй като в сряда вечерта българско време броят на конгресмените, подготвени да поддържат процедурата, доближи 200, при предел от нужното при гласоподаване болшинство от 2018 души. След това същинската част от процеса за импийчмънт минава ръцете на Сената, следен от републиканците.

Новите данни демонстрират и неявяване на смяна в одобрението/неодобрението на работата на Тръмп - 40% го харесват, а 55% не го утвърждават, а това е устойчиво съответствие съвсем за целия му мандат до момента. Той е неоспорим любим на симпатизантите на Републиканската партия - 80% утвърждение против под 2% за всеки от тримата му опоненти-републиканци за Белия дом.

Нещо повече - 67% споделят, че са доста удовлетворени от президента си като евентуален претендент на партията за втори мандат, а 17% - че са общо взето удовлетворени. (Статистическата неточност е +/- 3.2 процентни пункта)

Всичко, което би трябвало да знаете за: Опитът за импийчмънт на Тръмп (2)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР