Докато продажбите на нови смартфони буксуват, търсенето на употребявани устройства

...
Докато продажбите на нови смартфони буксуват, търсенето на употребявани устройства
Коментари Харесай

Търсенето на употребявани смартфони ще расте


Докато продажбите на нови смарт телефони буксуват, търсенето на използвани устройства пораства
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на смарт телефони втора ръка , в това число публично ремонтирани и употребявани , възлизат на 225,4 милиона броя през 2020 година, което е нарастване с 9,2% по отношение на 206,5 милиона броя през 2019 година, по данни на  IDC.

Прогнозата сочи, че пазарът на употребявани смарт телефони ще доближи 351,6 милиона броя през 2024 година при средногодишен ритъм на напредък (CAGR) от 11,2% в интервала 2019-2024. По-голяма част от 9,2-процентния напредък през 2020 година идва от зрелите пазари, на които търговията имитира форма на дотация, с цел да подтикне потребителите да обновят устройствата си.

Доставчици като, и Huawei разпростират свои лични стратегии с доста нападателни оферти. От друга страна, телекомуникационните компании употребяват пакети със фамилни проекти и услуги, с цел да накарат потребителите да оставят старите си устройства.

Въпреки че размерът на вторичния пазар на смарт телефони през 2020 година не е толкоз огромен, колкото се очакваше, той към момента се показва добре, спрямо пазара на нови устройства, където IDC предвижда спад от 6,4%. Анализаторите към момента чакат двуцифрен годишен растеж през прогнозния интервал – приблизително с 11,8%.

За разлика от спада на пазара за нови смарт телефони през предходната година и прогнозата за най-малък растеж през идващите няколко години, вторичният пазар не демонстрира признаци на закъснение, разяснява. Обновените и употребявани устройства не престават да обезпечават рентабилни други възможности както на потребителите, по този начин и на бизнесите, които се стремят да спестят пари при покупката на смарт телефон.
още по тематиката
Освен това способността на доставчиците да прокарват по-достъпни ремонтирани устройства на пазари, където нормално не биха имали наличие, оказва помощ на тези играчи да развият своята марка, както и екосистемата си от приложения, услуги и аксесоари.

Въпреки провокациите от пандемията Covid-19 във връзка с работната мощ и логистиката, промишлеността съумява да задоволи. След като пандемията отшуми, тези, които са вложили в технологията за вторичния пазар, ще бъдат добре готови да просперират по време на възобновяване.

Според IDC, обновеният смарт телефон е устройство, което е употребявано и оставено на място за събиране от неговия притежател. След като устройството бъде изследвано и класифицирано като уместно за ремонт, то се изпраща до дружество за възобновяване и в последна сметка се продава по второстепенен пазарен канал. В тази категория не влизат устройствата от персонални продажби.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР