Докато премиерът Алексис Ципрас и лидерът на Нова демокрация“ (НД)

...
Докато премиерът Алексис Ципрас и лидерът на Нова демокрация“ (НД)
Коментари Харесай

„Нова демокрация“ запазва преднината си преди изборите в неделя

Докато министър председателят Алексис Ципрас и водачът на „ Нова народна власт “ (НД) Кириякос Мицотакис водят последната си акция преди неделните избори, новото изследване на публичното мнение на социологическата организация „ Пулс “ за гръцката телевизия Skai демонстрира, че НД държи твърдо 8-процентна преднина пред лявата коалиция СИРИЗА, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Проучването, извършено измежду извадка от 1,206 гласоподаватели на 2 и 3 юни, откри, че 36% възнамеряват да гласоподават за НД и 28% за СИРИЗА, 7% е поддръжката на лявоцентристкото Движение за смяна (КИНАЛ), 5% - за Комунистическата партия, 4% за нео-нацистка „ Златна зора ”, 3% поддържат партията МеРа25 на някогашния финансов министър Янис Варуфакис, а други 3% националистическото проруско „ Гръцко решение “.
Въз основа на изследването на „ Пулс “ НД ще получи безусловно болшинство с 155 депутати, в случай че всички тези партии влизат в Народното събрание, и 159 депутати, в случай че една от по-малките партии не успее да влезе в Народното събрание, пише  " Фокус " .

Проучването откри също, че голямото болшинство от тези, които заявяват желанието си да гласоподават за първите три партии - сред 92 и 94% - са безусловно сигурни в избора си.

Нито Мицотакис, нито Ципрас рискуват. И двамата подчертаха значимостта на изборната интензивност, като приканват гласоподавателите да не одобряват резултата като даден и да гласоподават.

Лидерът на НД желае гласоподавателите да му дадат " мощен мандат ", с цел да приведе програмата си в деяние, като вкара данъчни облекчения и подтиква вложенията.

" Сега е моментът за отговорност, сливане и присъединяване ", съобщи той пред последователите си в центъра на Атина, в четвъртък. Що се отнася до неговия кабинет, Мицотакис към този момент е взел решение за доста от своите членове, в това число неполитици и технократи, написа Kathimerini, като се базира на лични източници.

В противоположния лагер, макар че Ципрас упорства, че се готви за победа, подмолните полемики се концентрират върху това по какъв начин СИРИЗА може да поддържа провалянето управляемо. Целта е 30%, само че сигурно не по-малко от 25%, оттласквайки се от 23,5% на европейските избори. Падането по-ниско би хвърлило СИРИЗА в ужас и наподобява, че е главен боязън за Ципрас.

Според изследване, оповестено в четвъртък, предвижда, че НД% ще завоюва с 42,5% против 27% за СИРИЗА. Според анкетата НД ще завоюва 173 места, в случай че пет партии влязат в Народното събрание, 169 места в парламент с шест партии и 165 места в парламент от седем партии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР