Докато повечето страни днес затягат мерките заради пандемията, а редица

...
Докато повечето страни днес затягат мерките заради пандемията, а редица
Коментари Харесай

Куба е пред историческа реформа

Докато множеството страни през днешния ден стягат ограниченията поради пандемията, а редица частни браншове са пред банкрут, в Куба подхващат историческа промяна, само че не против разпространяването на COVID-19, а в стопанската система.
 Северна Корея, възбраните, пътуванията, контролът и другите
Северна Корея - страната с най-строг надзор и неуместни забрани

Малко като у нас преди 89-а

Още предишния август министърът на труда Марта Елена Фейто показа обществено за концепцията на държавното управление да разшири броя на областите, в които се позволява осъществяването на частна активност.

А единствено преди дни Granma - формалният вестник на ръководещата комунистическа партия, удостовери новината, че по време на съвещание на Министерския съвет въпросната икономическа мярка е утвърдена публично.
 Снимка 518608

Частният бизнес в Куба съществува едвам от 2010 година Покрай стоплянето на връзките с Щатите бележи взрив през 2014 година Заслугата за него се предписва на президента Барак Обама, припомнят от AFP.
 Снимка 518611

И в случай че до момента страната и държавните компании преобладават в икономическата активност, то към този момент няма да е по този начин. Очаква се да бъде публикуван нов лист със секторите, непокътнати за страната, само че те ще бъдат доста по-малко.
 Снимка 518609

Вероятно държавният монопол ще се резервира единствено за браншовете, които са от стратегическо значение за националната сигурност на Куба - медии, опазване на здравето и защита.
 Снимка 518613

В момента над 600 000 кубинци работят в частния бранш - едвам 13% от работната мощ на 11-милионния остров. Те са заети най-вече в гастрономията, превоза и туризма.
 Една друга Куба
Куба по каталунски

Запознайте се с кубинския Пикасо

Именно тези сфери са и най-силно наранени както от глобите на Съединени американски щати при администрацията на Доналд Тръмп, по този начин и от пандемията. Затова и идната промяна е " значима стъпка за увеличение на заетостта ", прецизира в Twitter министърът на стопанската система Алехандро Гил.
 Снимка 518614

В новия лист с над 2000 действия, в които се позволява частната активност, единствено 124 остават напълно или отчасти в ръцете на ръководещите, оповестява министър Фейто, без да изпада в детайлности. Е, и това е нещо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР