Докато повечето региони на Русия затягат карантината, жителите на Северна

...
Докато повечето региони на Русия затягат карантината, жителите на Северна
Коментари Харесай

В СССР коронавирус няма: жители на руски регион се бунтуват срещу самоизолацията

Докато множеството райони на Русия стягат карантината, жителите на Северна Осетия бойкотират режима на самоизолация, събират се не манифестации и отхвърлят да имат вяра, че коронавирусът е действителен. В понеделник няколкостотин поданици на Владикавказ излязоха на бурен митинг против ограничаващите ограничения. Те отидоха пред постройката на държавното управление на Деверна Осетия и желаеха ръководителят на републиката Вячеслав Битаров да подаде оставка.

Според кореспондента на " МБХ медиа " в акцията са взели участие към 500 поданици на района, протестиращи поради загубата на работа и незадоволителна информация за болестта от ковид. Сайтът Readovka съобщи, че в митинга са взели участие 1500 индивида.

На място са пристигнали подразделения на полицията и специфичните елементи, които са почнали да задържат хора и да ги гонят от улицата.

Во Владикавказе начались столкновения протестующих с полицией. pic.twitter.com/jAu8k31hWP
— Алик Пухаев (@rajdianos) April 20, 2020
Пристигналият при протестиращите Битаров се е опитал да ги убеди, че всичките им съмнения за това по какъв начин казусът с ковид е фиктивен, са безпочвени и че режимът на самоизолация би трябвало да се съблюдава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР