Докато петролните концерни си пълнят джобовете покрай скъпите горива, хората

...
Докато петролните концерни си пълнят джобовете покрай скъпите горива, хората
Коментари Харесай

Германия: когато храната се превръща в лукс


Докато петролните концерни си пълнят джобовете около скъпите горива, хората с ниски приходи са принудени да пестят дори и от храната. А в една обществена страна, каквато е Германия, храната просто не може да бъде разкош.

Храната в Германия нарастна доста от началото на годината

Храната не трябва да се трансформира в разкош. Такова нещо като че ли се схваща от единствено себе си в една обществена страна. Но до момента в който петролните концерни си пълнят джобовете с парите от данъчните облекчения за бензина, кухните за небогати са принудени да затварят порти. Вече не могат да изхранят всички претенденти, напорът е прекомерно огромен. Така наподобява Германия през 2022.

засягат всички ни. За обаче те са същинска опасност. И още веднъж най-зле са таман тези, които в магазина така или другояче вършат сметка на всеки цент.
Редакцията предлага
Това състояние въобще няма да се усъвършенства толкоз бързо. Фермерите и министърът на селското стопанство чакат, че цените ще продължат да порастват. И министърът е прав когато споделя, че страната още веднъж би трябвало да помогне на.

200 евро за обществено слабите – незадоволително

Тоест, съдружното държавно управление в Берлин е длъжно да поддържа най-много тези, който незабавно се нуждаят от помощ. Нека да напомним, че трите партии в кабинета към този момент се договориха да се дават по 200 евро на хора, които живеят от обществени помощи. Но това въобще не е задоволително. Самите обществени помощи би трябвало да бъдат увеличени, и то трайно.

И още нещо. Защо пък да не се анулира Данък добавена стойност върху избрани храни, като плодовете и зеленчуците, да вземем за пример? Такава мярка наподобява доста по-смислена спрямо. Дори икономистите считат, че ходът с Данък добавена стойност би бил умен от обществена и допустим от стопанска позиция.

За едного обаче тези оферти не звучат изключително прелестно: за финансовия министър, който желае скоро още веднъж да влезе в действие ограничаването на новите държавни задължения, а бюджетът да не се натоварва повече. " Но господин министре, значимо е да поемете тази отговорност. Защото в една обществена страна храната не може да бъде разкош ", разяснява Надин Бадер от обществено-правната мрежа ARD.

Социално слаби ще връщат помощи?

А списание „ Шпигел “ предизвести преди няколко дни, че получателите на обществени помощи в някои провинции ще бъдат принудени да връщат част от парите, които учениците получават за месечни карти за градския превоз. Причината:.

Вижте и нашата снимкова изложба:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР