Докато очакваме официалните данни на образователното министерство за готовността на

...
Докато очакваме официалните данни на образователното министерство за готовността на
Коментари Харесай

Около 20 % от учителите в Благоевград ще се ваксинират срещу коронавирус

Докато чакаме формалните данни на просветителното министерство за готовността на учителите да се имунизират, в последните дни в учебните заведения в Благоевград внезапно усещат нараснало интерес от учениците към присъствената форма на образование.
„ Директори и учители споделят, че имат отправени питания от голям брой родители и учители по кое време всички деца ще се върнат в час”, съобщи Ивайло Златанов, шеф на Регионален инспекторат по обучение – Благоевград.
„ Трябва ясно здравните управляващи да се произнесат до каква степен това е безвредно. Доколкото разбрах другата седмица ще ни имунизират. Ако това се случи, не мисля, че ще е проблем всички деца да се върнат в училище”, разяснява Марин Митов, шеф на НХГ "Св.Св.Кирил и Методий " – Благоевград.
Около 20 % са заетите в просветителната сфера в Благоевград, които са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани.
„ Лично моето мнение е, че процентът е невисок, само че си мисля, че на фона на една спомагателна разяснителна акция, този % може да бъде завишен”, сподели Златанов
В Националната филантропична гимназия процентът на искащите да се имунизират е същият като за региона.
Всички учебни заведения са подготвени да посрещнат по-големите възпитаници. Седмо учебно заведение е измежду тези, които разполагат с UV лампи. Всички класни стаи имат сходен апарат.
В учебното заведение употребяват и озонатори. Дезинфекция се прави три пъти на ден, а всяка заран се мери температурата на всички идващи деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР