Докато „Обединени патриоти се готвят да ревизират инвалидните пенсии и

...
Докато „Обединени патриоти се готвят да ревизират инвалидните пенсии и
Коментари Харесай

ДПС внася проектозакон за увеличение на пенсиите

Докато „ Обединени патриоти " се готвят да ревизират инвалидните пенсии и оттова да отворят запас за повдигане на всички пенсии, то в Движение за права и свободи към този момент написаха закон, с който измислиха по какъв начин всички пенсионери да получат нарастване на приходите си, предава Канал 3.

Движение за права и свободи предлага преизчисление на всички пенсии, което, в случай че бъде признато от болшинството, ще рече, че те ще бъдат увеличени с 5,4% от 1 юли 2018 година.

Това заяви някогашният обществен министър доктор Хасан Адемов, който внесе промени в Кодекса за обществено обезпечаване. Индексацията на пенсиите ще може да се реализира от 1 юли 2018 година в следствие от плануванаъа смяна в златното Швейцарско предписание, записано в плана. Това е модифициран вид, който регистрира по-сериозния растеж на междинния застрахователен приход.

Предложението на Движение за права и свободи е съотношението сред растежа на осигурителния приход и растежа на потребителските цени за миналата година от 50/50 да стане 75/25. За дълго чаканата от пенсионерите мярка ще са нужни не повече от 290 милиона лв., са пресметнали вносителите.

Средствата могат да бъдат обезщетени от нарастването на осигурителните вноски от фонд " Пенсии " с 1% от 1 януари следващата година, както и от упования от държавното управление растеж на минималните осигурителни приходи с 3,9 на 100 по едно и също време с нарастването на минималната работна заплата от 460 лева на 510 лева По този метод ще се усилят пенсиите на всички пенсионери по формулата за пресмятане размера на пенсията, само че към този момент през осигурителния принос и през самостоятелния коефициент.

Макар и с малко повече - сред 18-20 лв. при пенсионерите със междинен размер на пенсиите ще спомогне за възобновяване на чувството за правдивост и равнопоставеност, както и до по-високи равнища на обществена сигурност, написа в претекстовете на вносителите от Движение за права и свободи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР