Докато няма ясен сигнал от Европейската централна банка /ЕЦБ/, България

...
Докато няма ясен сигнал от Европейската централна банка /ЕЦБ/, България
Коментари Харесай

Калфин: Докато няма ясен сигнал от ЕЦБ, България не може да очаква присъединяване към механизма, предхождащ еврозоната

Докато няма явен сигнал от Европейската централна банка /ЕЦБ/, България не може да чака присъединение към механизма, предшестващ еврозоната. Това съобщи в предаването " Преди всички " по " Хоризонт " Ивайло Калфин , който е консултант на еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер . Въпреки че основният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева чака покана за механизма следващата година, Калфин уточни, че към момента не е даден най-важният сигнал за сходен прогрес:

Още, когато влязохме в Европейски Съюз през 2007 година, проявихме сходен интерес и тогава казусът беше с ЕЦБ. Засега от там не съм чул явен сигнал, тъй че Кристалина Георгиева, доста благо, че има такава позиция, само че там, където би трябвало да търсим значимото мнение е, че то би трябвало да пристигна от ЕЦБ.

По отношение на едностранното признание от Съединените щати на Ерусалим за столица на Израел, Ивайло Калфин предвижда задълбочаване на рецесията. Президентът Доналд Тръмп единствено " наля масло в огъня " на спора в Близкия изток, добави Калфин:

Позицията на Европейски Съюз е извънредно ясна, българската позиция също. Това, което направи американския президент – налива масло в огъня на Близкия изток. Това ще подейства извънредно раздразнително на целия спор, вместо Съединени американски щати да бъдат медиатор за усмиряване на спора. Очевидно е, че са надвили различен тип ползи, а не тези да се успокоява обстановката в Близкия изток. Това, обаче дава на Европа доста по-висока отговорност, тъй като в този момент Европа може да бъде този медиатор – единствен, който би трябвало да се стреми към усмиряване на обстановката.

Подробностите по тематиките можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР