Докато някой трови оръжейният търговец Емилиян Гебрев през 2015 г.,

...
Докато някой трови оръжейният търговец Емилиян Гебрев през 2015 г.,
Коментари Харесай

Прокурорският свидетел Бисер Лазов участва пряко в атаката срещу „Дунарит“ /документи/

Докато някой трови оръжейният търговец Емилиян Гебрев през 2015 година, главният очевидец на прокуратурата по „ Делото КТБ “ Бисер Лазов оказва помощ да откраднат „ Дунарит “ посредством свързаната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски офшорка „ Виафот “, която се оказа на юриста му Александър Ангелов. Лазов е подписал документ, дружно с шефа на „ Виафот “, с който се прави първия опит да се придобие сдружението.
До в този момент никой не е обръщал внимание на присъединяване му в схемата, в развиването на която се стигна до интернационален скандал поради отравянето на Гебрев по сходство на Скрипал във Англия.

Основният очевидец на прокуратурата Бисер Лазов на 26 март 2019 година би трябвало да се яви в правосъдната зала, с цел да бъде първият разпитан очевидец по „ Делото КТБ “. Всички чакат този миг, само че мнозина допускат, че той ще откри метод да не се яви в съда. По подигравка на ориста, тъкмо преди 4 години – на 26 март 1015 година, Бисер Лазов е в следствието. Носи 6 класьора с цялостната документи на сдружението „ Хедж инвестмънт “ и дава странни пояснения за какво непринудено предава документи*.

Кое е това сдружение?

През 2015 година „ Хедж инвестмънт “ е сдружение, в което собствеността е разпределена сред Корпоративна комерсиална банка, която държи малко под 10 % от него, EVF Internacional Ventures – 90 % и 1% има самият Бисер Лазов. По времето, когато Лазов взема решение, че би трябвало да съобщи цялата документи в следствието, компанията е ръководена от любовницата му, с която живее – Албена Андреева, която ми дава документите. „ Хедж инвестмънт “ има друго сдружение – „ Кемира “, което пък държи акциите на военния цех „ Дунарит “. Когато се развихрят правосъдните разногласия и борби за „ Дуранит “ през 2017 година Лазов стартира да вади разнообразни документи, които не попадат в описите на предадените в следствието. Още повече, че няколко правосъдни решения удостоверяват, че такива документи няма, няма доказателства да е имало и всички претенции, които се вършат въз основа на тях са неоснователни. Най-вероятно документите, които през 2015 година не съществуват, само че се появяват през 2017 година са фалшифицирани, антидатирани или в най-хубавия случая укрити от следствените органи, които обаче не питат дали е по този начин.

Какво се появява като „ документ “ през 2017 година?

След банкрута и затварянето на КТБ Лазов съумява да се впише като шеф на „ Кемира “ и е на този пост няколко месеца. Любимата Албена управлява по документи „ Хедж инвестмънт “.

Вече всички научиха чие е офшорното сдружение „ Виафот “. Офшорката „ Виафот Лимитид “ е притежател на „ Виафот Инвестмънт България “, двете сдружения се съставляват от Роман Венев, който пък е непосредствено обвързван с Делян Пеевски посредством ИПК Родина. Съвсем скоро стан ясно, че негов притежател е Александър Ангелов, който пък е юристът на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Разказвали сме ви за поредицата от странни цесии свързани с „ Дунарит “, в които „ Виафот “ интензивно и нападателно взе участие. До в този момент обаче ролята на Бисер Лазов някак остава „ недооценена “.

Припомняме, че поредицата от цесии свързани с „ Дунарит “ и опита да бъде завладяно предприятието беше в следната поредност: Едоардо Миролио подписва първата цесия, с цел да си прибере част от парите. Това става по време на квестурата в КТБ през 2014 година Миролио продава вземането си от „ Дунарит “ на „ Виафот Инвестмънт България “ през 2015 година, което пък го трансферира на притежателя си офшорката „ Виафот Лимитид “. През юли 2017 година следва ново прекачване към компанията „ ДиПи “, което през август 2017 година трансферира вземането на КТБ и във същия ден, място и час, синдиците на банката Кристи Маринова и Ангел Донов харизват на Държавната консолидационна компания. В този миг Емилиян Гебрев, който се бори да усили капитала на сдружението и да стане легален притежател, не посредством машинация, а посредством действителни и осветлени бизнес дейности, заплаща дълга на „ Дунарит “. Сагата я има в детайли разказана, само че в нея още веднъж липсва присъединяване на Бисер Лазов, а историята с отравянето на Гебрев се разчу едвам в този момент.

Участието на Бисер Лазов в опита за придобиване на „ Дунарит “ от „ Виафот “

През август 2016 година сдружението на Емилиян Гебрев „ Емко “ получава позволение от Комисия за защита на конкуренцията да придобие надзор над „ Дунарит “ (чрез нарастване на капитала на директния акционер във военния цех „ Кемира “). Точно тук за първи път се появява „ Виафот Инвестмънт България “. Опитът да се впише нарастването на капитала на сдружението със 60 млн.лв. е блокиран от няколко желае на „ Виафот “ с мотив, че разполага с контракти за залог на акциите на „ Дунарит “ на „ Кемира “, които му дават право на глас.

Предполагаемият контракт, с който Фрог нюз разполага, е с дата на подписване 7 януари 2015 година, когато шеф на „ Кемира “ е Бисер Лазов. От страна на „ Виафот “ подписът е на Роман Венев. Двете сдружения се оказват на еднакъв адрес на бул. Цар Борис в ІІІ в София. Прави усещане, че този контракт е скришен, без да е ясно за какво. Разбира се подобен контракт няма в разказа на предадената в следствието от Лазов документи през 2015 година, макар, че е подписан персонално от него. Кога е основан и подписан този, неразбираемо до какъв брой същински документ, също не е ясно. Ясно е единствено, че Бисер Лазов взе участие в офанзивата против „ Дунарит “ и Емилиян Гебрев и то на страната на Делян Пеевски, Александър Ангелов, синдиците на КТБ, ДКК и всички държавни институции, за които се изписа толкоз доста. В един миг, в случай че си спомняте, министър председателят Бойко Борисов персонално се включи в сагата.

.
Снимка: Първата и последната страница от контракта, подписан от Бисер Лазов

Вижте още: Адвокатът на Пеевски е притежател на офшорката " Виафот ", която драпа да прилапа ”Дунарит”

Интересното в контракта е, че той касае още едно сдружение свързвано непосредствено с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски – „ БГ корпорейшън “. Това е сдружението, което е дало назаем над 2.5 млн. лева на „ Обединени български медии “ – издател на вестник „ Преса “ и общоизвестно свързани с майката на Пеевски Ирена Кръстева. Освен това квесторите назначени през 2014 година от Българска народна банка в затворената КТБ - Светослав Лютов и Елена Костадинчев експресно са поискали оповестяване в неплатежоспособност на „ БГ корпорейшън “, само че пък в този момент и те са подсъдими за занемареност към КТБ и увреждане в изключително огромни размери.

Бисер Лазов подсигурява и втори вид за придобиването на „ Дунарит “, в случай че първият не сработи

Втората линия, по която Лазов е впрегнат да се „ бие “ за приемането на „ Дунарит “ е още веднъж посредством недоказано същински документи, свързани с „ Хедж инвестмънт “ и „ Кемира “. Предисторията тук е, че „ Хедж “ е получава два заема от КТБ, които са предопределени и употребявани за нарастване на капитала на друго сдружение от военно промишления комплекс – „ Авионамс “. Както знаете благодарение на синдиците на КТБ и посредством Държавната консолидационна компания страната си прибра, на извънредно ниска цена, работещото и подписалото дълготрайни контракти с НАТО сдружение „ Авионамс “. Премиерът Борисов даже персонално се похвали за договорката, макар, че тя жестоко и безогледно ощети всички надгарантирани инвеститори, които към момента си чакат парите от КТБ.

Отново през 2017 година, мистично се появява никому незнаен и на никое място не фигуриращ контракт сред „ Кемира “ (Бисер Лазов) и „ Хедж инвестмънт “ (Албена Андреева) с който първото сдружение встъпва в дълга на второто към КТБ. Договорът би трябвало да е подписан на 6 ноември 2014 година, само че заверката му е от лятото на 2017 година Така и никой не съумява да откри действителното битие на такова договаряне, тъй като нито има данни в банката за осчетоводяването на подобен дълг, нито в кредитния указател на Българска народна банка има някакъв запис „ Кемира “ в миналото да е била дебитор на КТБ. Освен това този контракт също не попада в разказа на предадените в следствието от Лазов документи на „ Хедж “ през 2015 година А както към този момент казахме, Бисер и Албена са в общоизвестни на всички интимни взаимоотношения.

За тези документи и какво се случва в тази посока, ще ви разкажем в идващ материал.

Опитите на Лазов и Андреева да овладеят и предадат на тъкмо избрани хора „ Дунарит “ минават през още редица дейности, в които вземат участие и други очевидци на прокуратурата - Венета Николова. Тя също е директно обвързвана с последните арести (7 души са зад решетките), претърсванията на адвокатски адвокатски фирми и задържането на юрист. В петък още веднъж ще има правосъдно съвещание обвързвано със задържането на 5 души, които от началото на януари са в ареста.

Разпитите в правосъдната зала по „ Делото КТБ “ занапред стартират и там ще се приказва и за тези „ покупко-продажби “. Вероятно медиите ще извърнат внимание и на тази „ сюжетната линия „ Дунарит “ “, в която взе участие главният очевидец на прокуратурата. Според информация на разнообразни юристи по показания на Лазов, документи, които той непринудено занася на проверяващите (автентичността им е противоречива и в някои случаи безусловно не доказуема) са формирани над 50 производства. Многократно към този момент се появяват подправени документи защо ли не. Лазов и компания, които явно са подставени лица на други ползи, намират сериозен отпор, само че това не ги кара да се откажат да получават активи и да изпразват сметки и каси. Безнаказано, тъй като имат отбрана като очевидци, само че това няма да е постоянно, тъй като количеството на изфабрикувани документи стартира да става фрапиращо.

===

* В обясненията си Лазов Лазов декларира, че „ Хедж инвестмънт “ се ръководи от подставени лица на Цветан Василев, като едно от тях е Албена Андреева. По думите му, тези лица са подхванали дейности, които повреждат ползите на банката, защото сдружението е кредитополучател. Не излиза наяве кой упражнява напън над тях. Лазов персонално си бил сложил за задача да смени тези лица, с цел да ги извади от несвойствените им задължения, които за тях били единствено официални, както и да попречи на външни фактори и сили да повреждат банката. Лазов удостоверява, че е направил съществени опити да смени управителния орган, като в него влезе самият той и негови компании. Този път не бил получил схващане от страна на банката, в лицето на квесторите й назначени от Българска народна банка, които не поискали да си дообезпечат заемите с наличните активи на сдружението, което Лазов също им бил предложил. Оказва се, че тъкмо квесторите са му попречили да влезе в управата на сдружението, като са блокирали вписването му комерсиалния указател. В този миг гореспоменатото подставено лице Албена Андреева, което Лазов желае да „ избави “ прибира цялата документи на сдружението и му я предава, тъй като той бил „ единствения заинтригуван акционер “, който взема решение че няма да съобщи документите на вписания в комерсиалния указател шеф, а ще ги съобщи на следствието. Според обяснението на Лазов най-големите му опасения били, че „ Хедж инвестмънт “ АД има свободни от тежест дялове в „ Кемира “ ЕООД, което от своя страна няма банков заем към КТБ, само че пък е мажоритарен притежател в „ Дунарит “, както и че има директно акциите в „ Авионамс “, които също без тежест в КТБ. Заради това можело да се основат „ изкуствено отговорности “ на „ Хедж “ към трети лица, които да бъдат обезпечени с тези свободни от тежест активи и те необезпокоявани да минат в трети лица напълно законно. По този мотив Лазов оповестява, че е пуснал сигнали до прокуратурата и до ДАНС.

След като излиза наяве, е точно посредством него се случва всичко това, за което той твърди, че има големи опасения да не би да се случи, остава въпросът какво вършат по този мотив ДАНС и Прокуратурата? Обясняват, че Емилиян Гебрев е ял рукола?

Екип Фрог Нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР