Докато необходимостта от иновации в здравното управление става все по-ясна

...
Докато необходимостта от иновации в здравното управление става все по-ясна
Коментари Харесай

Бизнес училищата се фокусират върху здравеопазването

Докато нуждата от нововъведения в здравното ръководство става все по-ясна по време на пандемията, бизнес учебните заведения откриват нови стратегии, фокусирани върху опазването на здравето. Лидери на разнообразни равнища са подложени на напън да създадат оптимално доста с наличните средства като разширение на здравното обезпечаване, справяне с дефицита на личен състав и ускорение на цифровизацията. Уменията, възпитавани в бизнес учебните заведения - от ръководство на активността и хората до нововъведения и финанси, стават все по-привлекателни за експертите в опазването на здравето и работещите в обвързваните с него браншове, оповестява Financial Times.

През септември UCL отвори Global Business School for Health, първото бизнес учебно заведение, профилирано в здравната сфера. Целта на новия институт е образованието на ръководители в региона на опазването на здравето да се оправя с провокациите, разкрили се по време на пандемията.

" В обществото съществува чувството, че преподаването в бизнес учебните заведения е концентрирано върху крайния резултат и че единствено на думи се обръща внимание на по-широката ни роля в обществото. Но като бранш ние се насочваме в нова посока. Програмите за ръководство на опазването на здравето се развиват доста бързо ", споделя Нора Колтън, определеният шеф на новото учебно заведение.

UCL е едно от европейските висши образователни заведения, предлагащи стратегии по здравен мениджмънт. Подобни стратегии с оферират в WU Executive Academy във Виена, Maastricht School of Management в Маастрихт и други Администраторите на курсовете споделят, че от ден на ден медицински експерти се насочват към бизнес учебните заведения за уроци по ръководство. В същото време магистри от бизнес стратегиите се стремят да преминат в опазването на здравето от други специалности.
Реклама Необходимост от новите стратегии
Недостигът на медицински личен състав се появява във водещите вести, само че Шарл-Клеменс Рюлинг от Grenoble Ecole de Management показва, че в бранша на опазването на здравето липсват мениджъри с подобаваща композиция от умения, в това число в другите браншове - от медикаментите до оборудването, застраховането и оборудванията. Подобно на свои сътрудници, той счита, че неприятно създадените управнически практики са съдействали за високите равнища на влошено психологично здраве измежду здравните служащи по време на пандемията. Според него напредъкът в управническата просвета изостава от този в здравната в здравния бранш.

" Голяма част от компликациите на работното място се дължат на обстоятелството, че ръководителите не са задоволително добре подготвени в предотвратяването на психическите опасности и ръководството на напрежението ", споделя той.

Въпреки че потребността от образование в тази област е забележителна, опциите на здравните експерти да отделят време за образование са мощно лимитирани.

" Съществуват съществени на практика провокации, защото здравните служащи са изправени пред големи условия към времето си по време на коронавирус ", споделя Бърнард Крамп, професор по процедура в опазването на здравето и водачество в Warwick Business School. " Трябва да подсигуряваме, че бизнес образованието е задоволително гъвкаво и налично ", прибавя той, като показва почасовите и онлайн курсовете като евентуални решения.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Образование
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР