Докато най-големите икономики в света предлагат огромни субсидии и протекционизъм

...
Докато най-големите икономики в света предлагат огромни субсидии и протекционизъм
Коментари Харесай

Икономиките, които се оказват губещи в новия световен ред

Докато най-големите стопански системи в света оферират големи дотации и протекционизъм в опит да завладеят „ промишленостите на бъдещето “, дребните страни – от Обединеното кралство до Сингапур – изостават, написа

Новите данъчни заеми за акумулатори, слънчево съоръжение и други зелени технологии притеглят поток от капитали в Съединени американски щати. Европейски Съюз се пробва да отговори със собствен личен пакет за поддръжка на възобновимата сила. Япония разгласи проекти да отпусне заеми за 150 милиарда $ за финансиране на вложения в зелени технологии. Държавите се стремят да станат по-малко подвластни от Китай, който има отчетливо преимущество в редица области, в това число производството на акумулатори и най-важните първични материали за тях - редкоземните потребни изкопаеми.

Малките страни обаче се оказаха изоставащи „ в новата епоха на нападателна индустриална политика “. Промишлено развитите страни като Обединеното кралство и Сингапур нямат задоволително средства, с цел да се конкурират с най-големите стопански блокове в даването на дотации. Развиващите се пазари като Индонезия също са под опасност, отбелязва WSJ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР