Докато мъжките баскетболисти на Дартмут се придвижват към формирането на

...
Докато мъжките баскетболисти на Дартмут се придвижват към формирането на
Коментари Харесай

Мнозинството от възрастните в САЩ са против присъединяването на колежани към профсъюзи, според проучване на AP-NORC

Докато мъжките баскетболисти на Дартмут се придвижват към образуването на първия профсъюз в колежаните в спорта, болшинството от американците споделят, че са срещу обединяването на колежани в синдикати — макар че по-младите респонденти са по-подкрепящи.

Ново изследване на Центъра за проучване на публичните въпроси на Асошиейтед прес-NORC откри, че множеството възрастни, 55%, считат, че на спортистите от NCAA не би трябвало да се позволява да основават синдикати, които биха разрешили те като чиновници да се договарят групово с техните учебни заведения.

Но по-младите американци, демократите и самостоятелните са по-отворени към синдикализиране. Около 6 от 10 възрастни под 45-годишна възраст поддържат разрешаването на студентски спортисти да основават синдикати. Това спада до 36% измежду хората на възраст сред 45-59 и 23% от възрастните на 60 и повече години.

По партийни линии 56% от демократите и към половината от самостоятелните споделят, че на спортистите би трябвало да бъде позволено обра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР