Търсенето на ипотечни кредити достига дъно от две десетилетия. Ето как купувачите могат да се възползват сега.

...
Докато жилищният пазар изглеждаше неудържим през последните години, повишенията на
Коментари Харесай

Докато жилищният пазар изглеждаше неудържим през последните години, повишенията на лихвените проценти на Федералния резерв през последните 18 месеца доста влошиха нещата. Не само лихвите по ипотечните кредити са на най-високата точка от 23 години, но търсенето на ипотечни кредити сега е на най-ниското ниво от 28 години, според нови данни Асоциацията на ипотечните банкери.

Тази тенденция показва, че много потенциални купувачи на жилища въздържат покупката на жилище в момента. И ако вие сте един от тях, може да искате да преосмислите тази стратегия - дори и с лихвите по ипотечните кредити да се движат около 7,5% в момента. Въпреки че спадът в търсенето на ипотечни кредити може да изглежда тревожен, фактът, че има по-малко купувачи на пазара за жилище, може да доведе до някои големи ползи за купувачите, които остават наоколо.

Разгледайте ипотечните лихвени проценти, за които бихте могли да се класирате тук.

Как купувачите на жилища могат да се възползват от ниското търсене на ипотечни кредити

Спадът в търсенето на ипотечни кредити предлага няколко предимства за потенциалните купувачи на жилища , включително:

Намалена конкуренция 

Когато лихвените проценти по ипотечните кредити са повишени, много бъдещи купувачи ще изчакат да видят дали лихвените проценти ще намалеят, преди да купят жилище — което е точно това, което виждаме точно сега. И по-малко купувачи на пазара означава по-малко конкуренция за налични имоти.

Това може да облекчи част от стреса, свързан с войните за наддаване и множеството оферти, с които много потенциални хора се сблъскаха по време на процеса на закупуване на жилище по-рано тази година (и в годините по-рано). Това също означава, че купувачите може да отделят малко повече време, за да намерят мечтания си дом, тъй като е по-малко вероятно да пропуснат, като чакат ден или два, за да направят оферта.

Научете повече за днешния най-добрите ипотечни проценти тук.

Повече инвентар

Забавянето на търсенето означава също, че е по-вероятно да има разнообразен инвентар от жилища, достъпни за купувачите. Това е така, защото много купувачи избират да изчакат лихвите по ипотечните кредити да намалеят, а отговарянето на изискванията за заем също е по-трудно, когато лихвите са повишени.

Въпреки че нивата на запасите все още са ниски на много пазари, по-малко купувачи се стичат към наличните жилища. На свой ред имотите са по-склонни да останат на пазара по-дълго, като предоставят на купувачите по-широка гама от възможности и увеличават шансовете им да намерят идеалния дом.

Повишена сила при преговори

С намалено търсене на жилища, купувачите, които все още са на пазара за жилище, може да имат по-голяма сила за преговори. В разгара на лудостта за покупки на жилища много продавачи не желаеха да обмислят оферти, които бяха по-ниски от исканите - и отстъпките на продавачите, като пари за затварящи разходи или ремонти, почти не съществуваха на много пазари.

Но с по-ниското търсене на ипотеки — и по-голямата вероятност от намалена конкуренция — продавачите вече може да са склонни да обмислят по-ниски оферти или да допринесат за разходите при затваряне, давайки на купувачите финансово предимство.

Повече време за надлежна проверка 

Когато пазарът на недвижими имоти е конкурентен, много продавачи очакват потенциалните купувачи да се откажат от проверки, оценки и други непредвидени обстоятелства като част от техните оферти. Това не е най-добрият път за купувачи, които в крайна сметка могат да намерят големи проблеми с дома след покупката.

Но в момента има много по-малко натиск да се действа бързо или да се правят подобни отстъпки, за да бъде приета оферта. От своя страна купувачите имат повече време за надлежна проверка. Те могат да проучат задълбочено имоти, квартали и възможности за финансиране, за да се уверят, че ще направят най-добрия избор за своето финансово бъдеще.

Долната линия

Това почти три десетилетно ниско търсене на ипотечни кредити представлява уникална възможност за бъдещи купувачи на жилища. С повишена сила за преговори, разнообразен инвентар от жилища, намалена конкуренция и повече време за надлежна проверка, купувачите биха могли да имат надмощие на днешния пазар на недвижими имоти.

Въпреки това, важно е да се подхожда внимателно към процеса на закупуване на жилище и старание. Проведете задълбочено проучване, бюджетирайте разумно и работете в тясно сътрудничество с опитен кредитор, за да се възползвате максимално от тази възможност. По този начин можете да превърнете този спад в търсенето на ипотечни кредити във възможност най-накрая да осигурите дома на мечтите си.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР