Докато имат ракети, руснаците няма да спрат ударите, коментира президентът

...
Докато имат ракети, руснаците няма да спрат ударите, коментира президентът
Коментари Харесай

Чудовищни боеве в Бахмут, 500 украински войници ранени

Докато имат ракети, руснаците няма да спрат ударите, разяснява президентът Володимир Зеленски 

500 бойци от армията на Киев са ранени при боевете в Бахмут (Артёмовск) през последните дни. Това разкри украинската кореспондентка от Търговска колегия BIKKA Виктория Хамаза. 

Потокът на ранени и приети в болница не стопира, оповестява в Телеграм беларуската новинарска организация БелВПО. По тяхна информация Хамаза работи във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). 

Belvpo.com оповестява, че украинската общественичка Енена Галушко е удостоверила информация за големите загуби на ВСУ. 

 

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски сподели, че страната му би трябвало да се приготви за дълга и тежка зима, и за още съветски офанзиви. 

" Докато имат ракети, те няма да спрат ", акцентира той, представен от Българска национална телевизия.

Според Зеленски руснаците се готвят за нови набези. Около 80% от потребностите от електричество към този момент се покриват, оповестиха локалните управляващи. Все още има обитаеми места без ток, има и планови прекъсвания, с цел да може да продължат ремонтните действия след общо седем масирани съветски офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна.

" Седмицата, която стартира, евентуално ще е не по-малко сложна от тази, която завършва. Защитниците ни се приготвят. Цялата страна се готви. Подготвя се страната. Проработили сме всички разновидности, дружно с сътрудниците ни. Трябва да останем мощни. Помагайте на тези, които се нуждаят! И апелирам ви, съобразявайте се със сигналите за въздушна паника ", съобщи Володимир Зеленски.

Кметът на Киев и някогашен професионален боксьор Виталий Кличко пък отхвърли обвиняванията на президента, който в събота насочи рецензия към киевските общински управляващи, че не се е оправят добре със задачата по разкриването на специфични подслони в столицата за хората, останали на мрачно и студено поради съветските офанзиви, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Нужна е, меко казано, още много работа ", сподели президентът.

Във видео, оповестено в Телеграм, Кличко сподели, че 430 " центрове за отопление " оказват помощ на жителите на украинската столица да се оправят с следствията от съветските удари, а още 100 са планувани при положение на изключителни условия.

" Не желая да бъда въвличан в политически борби, изключително в актуалната обстановка ", сподели Кличко. " Меко казано, това не е хубаво. Нито за украинците, нито за нашите задгранични сътрудници. Днес, както в никакъв случай по-рано, всички би трябвало да се обединят и да работят дружно. А тук виждаме някакъв тип политически игри ", съобщи кметът на Киев.

Кличко, който беше замесен в няколко политически дебата със Зеленски преди съветската инвазия, сподели, че президентските съдружници се занимават с " операция " за напъните, които поставят локалните управляващи в Киев.

От своя страна обаче Давид Арахамия, ръководител на парламентарната група на партията на Зеленски " Слуга на народа ", съобщи, че обясненията на Кличко се " разграничават доста " от това, което оповестяват жителите. " Имам предложение. Градските управляващи имат една седмица да поправят проблемите и по-късно ще създадем инспекции дружно с кмета ", написа Арахамия в Телеграм.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР