Докато има диалог, разум и механизъм, по който да се

...
Докато има диалог, разум и механизъм, по който да се
Коментари Харесай

Мария Габриел: Провокациите на Русия към нас са опит за агресивна демонстрация, зловредно влияние

" Докато има разговор, разсъдък и механизъм, по който да се вземат решенията, държавното управление ще издържи. Надявам се с премиера акад. Николай Денков да продължаваме да даваме позитивен образец, тъй като, когато има разговор, причини, когато се търси най-хубавото решение, това дава резултат и носи непоклатимост и предвидимост. "

Това съобщи пред БНР вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, като добави, че още през цялото време сред изпълнителната и законодателната власт има разговор.

По думите й, " атмосферата е градивна и положителна, моментите на напрежение са естествени – в тях се почистват разлики и се излагат причини ".

Вицепремиерът акцентира, че изборът за поддръжка на Украйна е цивилизационен и като член на НАТО и Европейски Съюз България също застава на страната на свободата. Според нея към другите позиции би трябвало да има почитание, само че е значимо, „ отчитайки разликите, да останем поредни ".

Тя уточни, че Външното министерство следи деликатно позициите на Русия по отношение на България, отчитайки комплицираната конюнктура, в която се намираме:

" Провокативните изявления са опит за нападателна проява и зловредно въздействие, интервенция във вътрешните работи. Всеки път, когато има даден вид провокация, България би трябвало да е на равнище, което да ѝ разреши пропорционална реакция, която да предизвика дейности, когато се наложи. Не би трябвало да се реагира на всяка провокация, само че ясно и твърдо си отстояваме позицията. "

По думите на Габриел, тематиката за битката с дезинформацията се обрисува като една от хоризонталните тематики на първата координационна среща (председателствана от нея) в границите на бъдещата кандидатура на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

" Има потребност освен едно министерство да работи по тематиката, а всички дружно през обучение, защита, външно министерство. Нужен ни е координационен механизъм, който, обхващайки другите аспекти, да дава решения, таргетирани за обособените специфики на тези информации. " – означи тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР