Докато икономическото развитие на Германия компенсира зависимостта й от руския

...
Докато икономическото развитие на Германия компенсира зависимостта й от руския
Коментари Харесай

Германия е принудена да преразгледа своя енергиен избор

Докато икономическото развиване на Германия компенсира зависимостта й от съветския газ и нефт, спорът с Москва я принуди да преразгледа политиката си на преход към възобновими източници . Германия се промени, разяснява Le Monde. За няколко дни четвъртата по величина стопанска система в света направи равносметка на несъстоятелния темперамент на своята външна политика: след нахлуването в Украйна от съветската войска е ясно, че комерсиалната и икономическа причинност сред страните не са задоволителни, с цел да подсигуряват мир и сигурност. Това е посланието, изнесено от социалдемократическия канцлер Олаф Шолц, министрите на екологията и либералдемократите (FDP) от неговата коалиция, както и от християндемократите. Това е главен пробив в немското схващане за ролята на страната на интернационалната сцена. Икономически колос с помощта на своя експорт, само че запазен и на първо място пацифистки геополитически артист, Германия беше привикнала след края на Втората международна война да се възползва от мира и сигурността, значително обезпечени от другите.

Тя беше уверена, че страна, с която има постоянни търговски връзки, не може да изневери на доверието й. Зелените и социалдемократите защитаваха концепцията, че най-хубавият метод да се подсигурява мир е да не се взе участие във войната и напъните за въоръжаване . Един тип отбягване посредством стопанската система и морала на най-мрачните трендове на световната геополитика.Тази теория, наречена " Wandel durch Handel " ( " смяна посредством търговия " ), господства във външната политика. Страната извлече огромна икономическа изгода от два изключителни фактора през последните двадесет години: мощният китайски вкус за коли и машини, създадени в Германия и изобилието от евтини съветски въглеводороди, доставяни по водопровод.
 Германия обмисля да достави 2700 зенитни ракети на Украйна
Германия обмисля да достави 2700 зенитни ракети на Украйна

Федералният съвет за сигурност към момента не е одобрил този ход

Взаимозависимостта, както се повтаряше в бизнес средите, е естествен съставен елемент на стопански модел, който е доста отворен към външния свят.Всичко това беше пометено от бомбардировките на Киев и облиците на украинци, борещи се за свободата си.Не без страст, немските депутати отляво и отдясно най-привързани към Wandel durch Handel, направиха акт на разкайване. Основните партии поддържаха проекта за подсилване на немската войска със 100 милиарда, финансиран с извънреден заем , както и решението за увеличение на бюджета за защита на Германия до 2% от Брутният вътрешен продукт. Санкциите ще обиден стопанската система и нейните основи. Това превръщане на целите на Германия безспорно ще докара до преразглеждане на нейната взаимозависимост от износа за Китай. Работодателите сами го признават: икономическият продан към този момент не може да бъде самостоятелен от геополитиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР